Redactie
Redactie Inspiratie 14 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Broccoli: 6 x anders

Dat broccoli gezond is wisten we al, maar je kunt er ook ontzettend veel kanten mee op! Maar hoe bereid je broccoli lekker? We geven tips: broccoli 6 x anders.

Asian style

Gestoomde broccoli smaakt zalig in combinatie met een scheutje sojasaus en sesamzaadjes of -olie. Maak het geheel iets pittiger door een fijn gesneden rode peper toe te voegen of een teentje knoflook.

Ook lekker: bak de broccoliroosjes op hoog vuur in zonnebloemolie met bovenstaande ingrediënten en maak er een lauwwarme salade van met sla, gebakken stukjes tofu en verse Thaise basilicum.

Rauw door een salade

Of verwerk de broccoli in hele kleine roosjes door een frisse salade met gewelde rozijntjes, rode ui en een frisse yoghurtdressing. Voeg eventueel nog kleine stukjes rauwe bloemkool en paprika toe.

Quesadilla’s baby!

Geef quesadilla’s een gezonde draai door guacamole te mengen met kort gestoomde of gekookte broccoliroosjes, maïs, rode peper en koriander. Lekker met een beetje limoensap.

In de oven met kaas

Toen we nog kleine Culy’s waren waren we nog niet zo’n fan van de bittere smaak van broccoli. Om het toch te eten gingen de roosjes regelmatig de oven in met een flinke lading geraspte kaas.

Tip: voeg eventueel ook verse tomatenblokjes, knoflook, peterselie en kip toe voor een volledig gerecht.

Door een hartige taart of quiche

En als we dan toch bezig zijn met de oven: ook in een quiche of hartige taart doet broccoli goed zijn werk.

Pasta to the rescue

Tot slot pasta, want wat past daar nu niet bij? Fruit een uitje met een teentje knoflook en voeg wat voorgegaarde broccoliroosjes toe samen met flink peper en zout. Bak kort mee, blus af met room en serveer met geraspte kaas en fijngehakte peterselie.

Maak het gerecht meer vullend door er ook stukjes gebakken kipfilet of zalm aan toe te voegen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.