Redactie
Redactie Inspiratie 13 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Uit eten met een budget: bij deze 8 restaurants eet je voor minder dan €25,-

Lekker uit eten gaan met een budget onmogelijk? Echt niet! Wij verzamelden 8 adresjes door het hele land waar je geniet van een hoofdgerecht met voorafje of dessert, én twee drankjes voor minder dan €25,-.

Voordat we verdergaan lichten we de spelregels nog even toe. Om de prijs te berekenen zijn we uitgegaan van de gemiddelde prijs van de gerechten en de huiswijn. Zo kun je naar wens iets meer of juist meer kwijt zijn.

1. Spaghetteria – Amsterdam

Onze favoriete plek voor een goddelijk, maar betaalbaar maaltje is Spaghetteria. Hier staan steevast 6 pasta’s op de kaart (2 vega, 2 met vis en 2 met vlees), die niet duurder zijn dan €14,-. Erbij geniet je van een goed glas wit of rood en toe staat er een goddelijke tiramisu voor je klaar.

2. Habibi – Amersfoort

Compleet anders dan Spaghetteria is Habibi. Hier kom je voor Arabische mezzes en deel je de gerechten met je tafelgenoten.

3. Gys – Utrecht

Biologisch restaurant Gys serveert overwegend vegetarische (en soms veganistische) gerechten, maar er is ook altijd de keuze uit een mooi stukje vlees. Fijn is dat alle gerechten op de kaart niet duurden zijn dan €10,-, zo weet je precies waar je aan toe bent.

4. Mossel & Gin – Amsterdam

De perfecte combinatie voor een geslaagde zomerse avond is een goed terras (check!) en zalige gerechten (check!). Bij Mossel & Gin komen beiden samen en geniet je voor een leuke prijs van originele gerechten. De Thaise mosselen zijn favoriet en ook de garnalenkroketjes zijn een must om te bestellen.

5. De Pasta Kantine – Rotterdam

Vergelijkbaar met nummer 1, Spaghetteria, is De Pasta Kantine in Rotterdam. Op het menu staan verschillende pasta’s en salades, allemaal onder de tien euro. En kom je op maandag? Dan krijg je een pasta naar keuze met bakje salade voor slechts €10,-. Daar worden wij nu blij van!

6. De Burger – Eindhoven

In Eindhoven ga je naar De Burger. Hier geniet je van – inderdaad – burgers, met goede toppings en een altijd heerlijk toetje van de dag.

7. Feel Good – Groningen

Wanneer we in Groningen zijn brengen we regelmatig een bezoekje aan Feel Food. Dit leuke zaakje staat in het teken van gezond eten, maar vooral ook lekkere gerechten.

8. Woodstone – Haarlem, Almere en Hoofddorp

Liefhebbers van de Italiaanse keuken zijn bij Woodstone in Haarlem, Almere en Hoofddorp aan het juiste adres. Hier geniet je van pizza’s met krokante bodems en pasta’s met waanzinnige smaken.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.