Redactie
Redactie Inspiratie 30 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Culy ♥ Blendle: de 10 beste culinaire artikelen in de media van april

In deze nieuwe rubriek verzamelen we maandelijks de 10 beste culinaire artikelen uit de media met behulp van Blendle. Wat lazen we in kranten & tijdschriften wat ons culy hart sneller deed kloppen?

Let op: Blendle is een betaalde dienst. Als je op de linkjes klikt, wordt je gevraagd aan te melden of in te loggen met je bestaande Blendle-account. Nieuwe Blendle-gebruikers krijgen € 2,50 euro leestegoed cadeau!

1. De Volkskrant: Kun je eten voor 2,50 euro per dag?

Leven én eten op bijstandsniveau: hoe doe je dat? Culinair journalist Loethe Olthuis en haar vriend nemen de proef op de som. Dertig dagen lang eten zij voor 2 euro 50 per persoon per dag. Is dat haalbaar? En is dat eten dan eigenlijk nog gezond?

2. De Groene Amsterdammer: Een week zonder supermarkt

De supermarkt is de belangrijkste aanvoerlijn van voedsel geworden. Dat levert ons snel en goedkoop eten op, maar het heeft zijn prijs. Frank Mulder probeert het een week zonder.

3. De Volkskrant: Je kunt je ziek eten. Maar kun je je ook gezond eten?

De achtjarige Jaap heeft taaislijmziekte, maar door het eten van een supermoes heeft hij daar bijna geen last van. Volgens voedingsdeskundigen kan daar niets van waar zijn: voeding is géén medicijn. Maar inmiddels doen steeds meer artsen onderzoek naar het genezende effect van voeding.

4. 360 Magazine: Zelfs een ‘verse’ fruitsalade is niet wat het lijkt

We denken dat ons voedsel steeds gezonder en natuurlijker wordt, maar de waarheid is een stuk minder rooskleurig. De Britse culinair journaliste Joanna Blythman ging undercover in de voedselindustrie en wist niet wat ze zag. Een schokkende reportage uit The Guardian.

5. Men’s Health: Dit zit er in je ‘gezonde’ vruchtensap

Bij een uitgebreid ontbijt mag een glas sap niet ontbreken. Maar als je sap uit een pak of fles komt, weet je dan wat je precies drinkt? Deze vruchtensappen lijken gezond, maar fabrikanten vertellen vaak niet de waarheid of laten ingrediënten achterwege. Een handig lesje etiketten lezen.

6. VPRO gids: Helpende handen

Steeds vaker wordt van het scherm gekookt en het aantal receptverfilmingen groeit snel. Ook bij Allerhande van Albert Heijn. De VPRO Gids keek mee tijdens het filmen en zag het gezicht achter de bekendste kookhanden.

7. Quest: Best brood

Van tarwebrood word je dik en ziek, als je de critici mag geloven. Een aantrekkelijk alternatief dient zich aan: brood van de ouderwetse graansoort spelt. Is speltbrood gezonder dan tarwebrood?

8. Het Parool: Hoe het reformluchtje vervloog

Biologisch is booming. Maar de natuurwinkels die ermee begonnen, zijn bijna allemaal dicht.

9. Women’s Health: E-nummers, eng of eerlijk?

E-nummers zijn de best onderzochte ingrediënten en daarom veilig, zegt de een. Het is puur gif, zegt de ander. Wat is de waarheid?

10. Het Parool: Alle bakjes verzamelen

Even uitheems als Hollands: de rijsttafel is het beste van twee culturen. Het Parool test welk Amsterdams restaurant de lekkerste rijsttafel serveert.

Meer culinaire artikelen lezen op Blendle? Culy’s Monique cureert, samen met Hiske Versprille van het Parool en Pauline van Uit Pauline’s Keuken het Food-kanaal op Blendle.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.