Redactie
Redactie Inspiratie 28 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Bijzondere feitjes over eten die je waarschijnlijk nog niet kende

Feitjes. Ons broertje Froot kan er niet genoeg van krijgen, en wijzelf ook niet. Wist je bijvoorbeeld dat een aardbei een schijnvrucht is? Of dat spruitjes meer vitamine C bevatten dan sinaasappelen?

froot-feitjes-eten-2-01

Nederland is van oudsher een exportland. Vooral vanuit de agrarische sector worden veel goederen naar het buitenland verscheept.

froot-feitjes-eten-2-05

In sommige biersoorten zit een ingrediënt dat vislijm heet. Dit is een stof die wordt verkregen uit gedroogde zwemblazen van vissen. Het wordt in bier gebruikt om de kleur helderder te maken.

Witte chocolade is een uitzondering in het chocoladeschap. Volgens sommigen is het zelfs officieel geen chocolade. Er zit namelijk geen cacaopoeder maar cacaoboter in de witte variant.

froot-feitjes-eten-2-13

Als je chocola eet, komt een stofje vrij dat endorfine heet. Endorfine is een neurologische stof die voor een blij en gelukkig gevoel zorgt.

froot-feitjes-eten-2-02

In spruiten zit vitamine A, B1, C, kalium, magnesium, fosfor en vezels. Per 100 gram spruitjes bevatten spruitjes 150 milligram vitamine C. Dat is zo’n 2 tot 3 keer zoveel als hetzelfde gewicht aan sinaasappelen.

froot-feitjes-eten-2-06

Salie werkt ontsmettend en kan ontstekingen remmen. Het wordt ook wel verwerkt in tandpasta.

froot-feitjes-eten-2-10

Deze heerlijke smaakstof komt oorspronkelijk uit Mexico maar inmiddels is het eiland Madagaskar ook een grote leverancier van vanille waaronder de zogeheten Bourbon Vanille de Madagaskar; een variant die ook wel ‘het zwarte goud’ wordt genoemd.

De andere 7 feitjes lezen? Check ze hier bij Froot!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.