Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 26 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Bijzonder: dit restaurant serveert eten dat goed is voor je hersenen

Voedsel dat goed is voor je hersenen: bij café Honeybrains in New York serveren ze enkel gerechten waarvan je brein een boost zou krijgen.

Hoe dat zo? Drie broers en zussen onderzochten het verband tussen ingrediënten, smaak en gezondheid. Één van hen is neuroloog en gespecialiseerd in het effect dat voedsel heeft op onze hersenen.

Dit leidde ertoe dat het drietal recepten ging ontwikkelen voor gerechten en drankjes die niet alleen lekker zijn, maar ook goed voor je. Ze plakten er meteen een concept aan vast: een plek waar je al die gerechten zou kunnen eten. Honeybrains was geboren.

Eten dat ook nog eens goed voor je hersenen is

Honeybrains

Wat staat er dan op de kaart?

Je kunt bij Honeybrains terecht voor ontbijt, salades en sandwiches. Start je dag met gepocheerde eieren in tomatensaus met pecorino en amaranth, of de sandwich met huisgemaakte pindakaas, jam en rauwe honing.

Lunch met de ‘spicy thai salad’ met groenten, verse kruiden en pinda’s of steak met een korstje van koffie en kruiden, aardappelen met amandelboter en baby groenten.

Of zet je tanden in wilde zalm met gekruide zoete aardappelen, boerenkool en pinda’s óf glutenvrije quinoa pasta met verse tonijn en groene salsa. Niet alleen je hersenen zullen daarvan opknappen, maar ook je eetlust.

Honing uit New York

Ook de ambiance bij Honeybrains is prettig voor je brein: het restaurant belooft een “stimulerende en stressvrije omgeving”.
Je kunt er zelfs producten kopen voor thuis, zoals de enige echte New Yorkse Honeybrains-honing, bomvol anti-oxidanten.

Je vindt Honeybrains in New York aan 372 Lafayette Street.

Honeybrains

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.