Redactie
Redactie Inspiratie 25 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Beroemd eten dat is vernoemd naar personen

Ceasar salade

Je zou denken dat dit iets met Julius Ceasar te maken heeft, maar helaas. Deze salade is vernoemd naar Caesar Cardini, die deze salade bedacht in restaurant van het Hotel Caesar in Tijuana.

Banana Foster

Dit toetje kom je niet heel veel tegen in Nederland, maar in Amerika is het erg populair. Het dessert heeft zijn naam te danken aan Richard Foster, een vaste klant van restaurant Brennan’s in New Orleans.

Cherry Garcia Ice Cream

Een populaire ijssmaak van het ijsjessaak Ben&Jerry’s die vernoemd is naar de overleden zanger Jerry Garcia.

Clementines
Deze mandarijnen look a likes behoren tot dezelfde familie en zijn een kruising van een mandarijn en een bittere sinaasappel. De naam van het stuk fruit komt van Père Clement Rodier, een  Franse monnik die begin van de 20e eeuw in Noord-Arika leefde die de clementines uitvond.

Kaiser broodjes
Deze broodjes zijn uitgevonden in Wenen om de keizer keizer Franz Josef (The Kaiser) te eren.

Margherita pizza
De classics onder de pizza’s, kreeg haar naam door de Italiaanse koningin Margherita van Savoye die in de 19e eeuw op de troon zat. De pizza werd tijdens een reis naar Napels aan haar gepresenteerd en heeft, hoe kan het ook anders, de kleuren van Italië.

Dr Pepper
Deze frisdrank is uitgevonden door de apotheker Charles Atherton in 1885. De drank kreeg zijn naam van de eerste werknemer van de drogisterij waar het verkocht werd; meneer Charles T. Pepper…

Salisbury Steak
Vernoemd naar Dr James H. Salisbury, een Amerikaanse health food verdediger, die dit gerecht bedacht en adviseerde zijn patiënten om het maar liefst 3 keer per dag te eten.

Granny Smith appel
Dit groene appeltje is vernoemd naar Maria Ana (Granny) Smith. De appel is voor het eerst door deze persoon geplant in Australie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.