Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 22 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Avontuurlijk weekmenu voor 25 t/m 31 maart: een reis rond de wereld

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. En omdat je heel langzaamaan misschien alweer begint te dromen over de zomervakantie, maken we deze week een reis rond de wereld met een avontuurlijk weekmenu.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

We beginnen deze week niet al te ver van huis, met een smaakvol recept uit één van onze favoriete vakantielanden: Italië natuurlijk! Pasta alla Norma is een echte Siciliaanse klassieker die je binnen een halfuurtje op tafel hebt staan (fijn is dat hè, op de maandag). Super simpel, maar daardoor niet minder lekker.

> Naar het recept: Pasta alla norma (dé beroemde pasta met aubergine)

Pasta alla Norma
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Op dinsdag reizen we nog wat verder van huis en vertrekken we richting het Midden-Oosten. Vandaag hebben we vooral behoefte aan snel en gezond eten, zodat we de rest van de avond lekker met een goede serie op de bank kunnen hangen. Deze bloemkoolcouscous met geroosterde groenten is een kleurrijke en voedzame maaltijd die je niet al te veel werk kost. Tip: maak een extra portie, zo heb je meteen je lunch voor de volgende dag klaar.

> Naar het recept: Makkelijke Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente

bloemkoolcouscous met ovengroente | budget weekmenu | week 33 | wat eten we vandaag
Bron: De Hippe Vegetariër

Woensdag

We zijn alweer halverwege de werkweek, en dat betekent dat we vandaag nog wat verder Azië in duiken. In een avontuurlijk weekmenu kan volgens ons geen Indonesisch gerecht ontbreken – combineer dat met wat kleurrijke groenten en je krijgt deze overheerlijke lente nasi goreng. Loopt het water je al in de mond?

> Naar het recept: Lente nasi goreng met groene asperges en doperwten

lente nasi goreng
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Donderdag

Op deze bijna-weekenddag vertrekken we richting zuid-Amerika, waar we gaan proeven van de Surinaamse keuken. Deze simpele versie van een pindasoep met kip heeft minimale voorbereiding nodig maar dat doet niets af aan de smaak van dit gerecht. Zo haal je met simpele ingrediënten toch dat exotische gevoel in huis – en dat gewoon op donderdag!

> Naar het recept: Surinaamse pindasoep

Surinaamse pindasoep met kip
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

Het weekend staat voor de deur en dat vieren we met een uitstapje naar het Afrikaanse continent. Jollof rice is een smaakvol gerecht uit de Nigeriaanse keuken: een echte klassieker met veel ingrediënten, maar laat je niet afschrikken – de bereiding hiervan lijkt ingewikkelder dan het eigenlijk is. Met een kom vol van dit heerlijke gerecht ga je in ieder geval gegarandeerd goed je weekend in.

> Naar het recept: Nigeriaanse jollof rice met bakbanaan en kip van Ogechi

Jollof Rice
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zaterdag

Zaterdag schreeuwt om fastfood: iets waar ze in de Verenigde Staten experts in zijn. Onze versie van de crunchwrap suprême (bekend van Taco Bell) is het ultieme comfort food voor in het weekend. Gekruid gehakt, gesmolten kaas, zure room om in te dippen… do we need to say more?

> Naar het recept: Crunchwrap suprême van Taco Bell (krokante wraps met veel kaas en gehakt)

Crunchwrap supreme
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Zondag

Pfoe, de week zit er weer op. Daarom sluiten we dit avontuurlijk weekmenu dus af met een klassieker van eigen bodem; namelijk een preistamppot met pittige honing-mosterdjus. Ook heel fijn: deze Hollandse knaller staat binnen een handomdraai op tafel. Kun je daarna met een voldaan gevoel op de bank ploffen en terugkijken op een avontuurlijke week vol exotische smaken.

> Naar het recept: Preistamppot met pittige honing-mosterdjus

Preistamppot met honing-mosterdjus en rookworst
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.