Redactie
Redactie Culinair nieuws 28 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

AD friettest: de beste friet van Nederland eet je bij Frietwinkel in Utrecht

Frietwinkel in Utrecht verkoopt de lekkerste friet van Nederland, aldus de jaarlijkse friettest van het AD. Zij werden beoordeeld met een dikke tien.

“Deze jonge enthousiaste ondernemers laten zien dat je geen tientallen jaren ervaring hoeft te hebben om te scoren. Ga proeven en oordeel zelf. Absolute topklasse”, aldus het smaakpanel over Frietwinkel.

Winnaars

Op plek 2 staat Jack Snack in Den Haag (“met weer een topnotering bewijst Jack dat hij tot de beste frietbakkers van Nederland behoort. Snijdt de aardappelen nu ook zelf. En dat smaakt goddelijk. Dat moet iedereen proeven”). Op 3 zien we Vlaams Friteshuis Loket 13 in Apeldoorn (“Krokant met een licht zoete aardappelsmaak. Een onvervalst plezier.”).

In totaal testte het AD de friet bij 144 zaken. De lekkerste friet van Amsterdam eet je bij friterie Par Hasard op de Ceintuurbaan, zij kregen een 9. Cafetaria De Uitdaging in Rozenburg scoort het belabberst en krijgt zelfs het cijfer 0. ‘Walgelijk’, zo schrijven de testers.

Friet is hip

“In frietland voltrekt zich een omwenteling, zoals die eerder al bij bijvoorbeeld koffiebars en hamburgerzaken te zien was”, zo schrijft het AD. “Verse friet is hip, trendy en gaat het de komende jaren helemaal maken.”

De volledige uitslag van de AD friettest lees je hier.

Knapperige friet

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.