Redactie
Redactie Inspiratie 28 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Top-5 plekken met de beste koekjes bij de koffie in Amsterdam

Julia Lips (28) begon in 2013 de Facebook-pagina Tough Cookie, waarop ze de beste koekjes bij de koffie in Amsterdam verzamelde. Een geniaal idee! Helaas stopt ze er binnenkort mee. Reden genoeg om Julia te vragen naar haar 5 ultieme favorieten van de afgelopen jaren.

“Voor mij is een kopje koffie niet compleet zonder koekje of chocola. En ik ontdekte dat ik niet de enige ben die hier waarde aan hecht. Gooi het in de groep en mensen praten er dolgraag over mee! Zo kwam ik samen met mijn vriend op het idee om een Facebooksite te starten om een koekjesrevolutie te beginnen.”

Dit zijn haar top-5 plekken met de beste koekjes bij de koffie in Amsterdam:

Café Bedier, Sophialaan 36

Bedier is een donker kroegje in Amsterdam, nabij het Vondelpark. Zo oer-Hollands als dat deze bruine kroeg er uitziet, zo tropisch is de lekkernij bij de koffie. Keer op keer word je er verrast met een stukje spekkoek. Café Bedier snapt wat een kleine verwennerij bij de koffie is!

Renzo’s, Van Baerlestraat 67

Op een hoekje van de Van Baerlestraat zit traiteur Renzo’s. Op het terras is het heerlijk vertoeven als de zon zijn gezicht laat zien. Geen zon? Geen probleem, Renzo’s heeft van de kleine ruimte goed gebruik gemaakt. Boven de keuken zijn zitplekken om van de overheerlijke broodjes te genieten.

Bestel een broodje runder dino (o-zo lekker!) en een cappuccino. De lekkernij bij de koffie bestaat uit twee hazelnootschuimpjes, verpakt alsof het cadeautjes zijn.

Café Vrijdag, Amsteldijk 137HS

Om de hoek van de prachtige Amstel zit Café Vrijdag. Rond borreltijd is het topdrukte bij deze hippe plek. Een extra reden om niet rond borreldtijd maar juist rond koffietijd Café Vrijdag te bezoeken. De koffie gaat vergezeld met een lekker stukje boterkoek. Die smaakt naar meer!

De Drie Graefjes, Eggertstraat 1

Ja, wij Amsterdammers ontwijken liever de toeristische plekken en zoeken graag de hippe plekken op. Nadeel hiervan is dat je 9 van de 10 keer geen koekje bij de koffie krijgt.

En dat is zonde, want de superlekkere homemade cookie van De Drie Graefjes naast de Dam wil je echt niet missen. Deze verwennerij is er in een chocolade- én vanillevariant. Met uitzicht op de overheerlijke homemade taarten en muffins is deze plek toch echt de moeite waard om eens langs te gaan.

De Waterkant, Marnixstraat 246

Verborgen onder de parkeerplaats op de Marnixstraat zit een klein Surinaams paradijsje verstopt. Zowel ‘s zomers als ‘s winters is het hier heerlijk toeven. Uitzicht op de Singelgracht, enorm terras, waanzinnig lekkere broodjes en een goede kop koffie met een cakeje op een lepel erbij. Helaas is het geen verborgen paradijsje meer…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.