Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 28 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Zin in een lekker zomers uitje? Race dan naar de aardbeien drive-in

Het aardbeienseizoen is officieel aangebroken. Verse Hollandse aardbeien eten, gewoon vanuit je auto? Dat kan, bij de aardbeien drive-in. Je vindt ze door heel Nederland (en België). Culy zet de leukste voor je op een rij.

Aardbeien drive-in’s zijn ontstaan door de groeiende behoefte aan verse, lokale producten en de wens om op een veilige en gemakkelijke manier te winkelen tijdens de pandemie.

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je bij een aardbeien drive-in langs de weg verse aardbeien kopen, gewoon vanuit je auto en zonder uit te stappen.

Sommige van die adresjes verkopen naast bakjes met verse aardbeien ook pannenkoeken en wafels met aardbeien, aardbeien tanghulu, aardbeien gedoopt in chocola, aardbeien smoothies en meer.

Hollandse aardbeien

In Nederland loopt het aardbeienseizoen van april tot september, met een piek in de maanden mei, juni en juli. Tijdens deze maanden zijn de aardbeien rijp, sappig en boordevol smaak, waardoor ze perfect zijn voor verwerking in tal van gerechten en desserts en om lekker los te eten.

Waar vind je ze?

Ben je benieuwd waar je de leukste aardbeien drive-in’s in Nederland kunt vinden? Hier zijn een paar aanraders:

Aardbeienland, Horst

Aardbeienland biedt niet alleen een drive-in ervaring, maar ook een themapark gewijd aan alles wat met aardbeien te maken heeft. Bezoekers kunnen genieten van verse aardbeien, ze zelf plukken in de velden en educatieve tentoonstellingen bezoeken. Perfect om met kinderen naartoe te gaan.

Aardbeien drive-in adressen
Bron: Unsplash

Aardbeien drive-in J&B, Uden

Deze aardbeien drive-in heeft een uitgebreid menu met lekkernijen, waaronder: een Udense bol (een grote soes gevuld met slagroom en aardbeien), aardbeien-ijsthee en aardbeien-frozen yoghurt. Ook staan er een aantal aardbeien machines naast de drive-in, waar je net zoals bij de Febo, bakjes aardbeien uit de muur kunt trekken. Een perfecte stop tijdens een zomerse roadtrip naar het zuiden!

Aardbeien drive-in Lommel

Toch al onderweg naar het zuiden? Pak deze drive-in dan ook meteen mee! Aardbeien drive-in Lommel ligt net over de grens in België. Ook hier haal je naast bakjes met aardbeien ook andere lekkere traktaties, waaronder aardbeien ijscoupes, aardbeien smoothies en wafels met aardbeien. Vanaf 1 mei is deze aardbeienhotspot weer geopend.

Of je nu op zoek bent naar een leuk uitje tijdens het weekend of gewoon zin hebt in een zoete lekkernij, deze aardbeien drive-ins got you covered!

Recepten met aardbeien

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.