Redactie
Redactie Inspiratie 12 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

9 x Culy’s favoriete culinaire YouTube-kanalen

Regelmatig plaatsen we video’s met de heerlijkste recepten en beste tips voor in de keuken. Maar wie zijn nu onze favoriete culinaire sterren op YouTube? 

Vandaag delen we onze negen favorieten, die niet mogen ontbreken in je to watch list. Tip: om geen enkele video te missen kun je (met een Google-account) je abonneren op de YouTube-kanalen.

Everyday Food

Met stip op nummer 1 staat Everyday Food, hét YouTube-kanaal van Martha Stewart waar verschillende chefs uit de testkeuken recepten maken. Leuk is dat elke chef z’n specialiteit heeft.

Fan zijn we van Sarah Carey met makkelijke gerechten voor elke dag, maar ook Thomas Joseph steelt met zijn kitchen conundrums (keukenraadsels ontmaskerd) elke keer weer ons hart.

Laura in the Kitchen

Laura Vitale van het kanaal Laura in the Kitchen kennen jullie wellicht al van de video’s die we van haar hebben gedeeld op Culy.

Elke dag plaatst ze een recept met vaak een Italiaanse touch. Denk aan pasta’s, salades, goddelijke toetjes en meer.

ChefSteps

Een heel ander kanaal is ChefSteps. Hier vind je een combinatie van tips & tricks, recepten, een stukje food science en keukentechnieken.

Het leuke is dat het team achter ChefSteps vrij jong en met name erg creatief en spontaan is. Hierdoor kijk je elke keer naar iets anders en leer je tegelijkertijd ontzettend veel over de wondere wereld van koken.

America’s Test Kitchen

Als je wil weten hoe bepaalde technieken het beste werken en waarom, is America’s Test Kitchen hét kanaal voor jou.

Zoals de naam al doet vermoeden worden in deze video’s de meest uiteenlopende onderwerpen getest, van verschillende manieren van eiwitten luchtig kloppen tot de beste keukenmachines. Maar ook: hoe je chocolade kunt temperen in de magnetron en waarom.

 

Jules Cooking

Ook Jules Wiringa van Jules Cooking verscheen al meerdere malen op Culy.nl. Deze jonge chef liep en loopt stage bij diverse sterrenrestaurants als Ron Blaauw en La Rive en kookt met name Franse klassiekers.

Zijn video’s zijn vrij sec, maar daardoor des te duidelijker.

Entertaining with Beth

Beth Le Manche woont in het zonnige Californië en is getrouwd met een Fransman. In hun prachtige huis maakt ze de meest rustgevende én trek-opwekkende video’s.

Haar recepten zijn niet zo moeilijk, maar vooral érg lekker en aantrekkelijk.

Jamie Oliver’s FoodTube

Tja, wie kent hem nu niet? Jamie Oliver heeft inmiddels ook de videowereld veroverd met zijn FoodTube. Hier koken verschillende chefs de lekkerste gerechten, allemaal met hun eigen specialiteit.

Zo heb je de enthousiaste leermeester Gennaro die Italiaanse klassiekers maakt, kookt Nederlander Bart van Olphen gerechten met louter duurzame vis en droom je weg bij de gerechten van Mister Oliver himself.

The River Café

Onlangs schreven we een uitgebreid artikel over het River Café in Londen en dat is niet voor niets. Dit bijzondere restaurant heeft een rijke historie en staat bekend om haar perfect uitgevoerde Mediterrane gerechten.

Fijn is dat ze een deel van die gerechten ook in videovorm delen op YouTube!

Chow

Tot slot het kanaal van de gelijknamige website Chow.com.

Helaas hebben ze al ruim een jaar geen nieuwe video’s meer geüpload, maar ook de oude blijven het kijken waard. Zo vind je hier voornamelijk foolproof recepten en handige tips.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.