Redactie
Redactie Inspiratie 27 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

7 handige manieren om plastic knijpflessen te gebruiken

Plastic knijpflessen zijn superhandig in de keuken. Niet alleen voor sauzen (zoals mayo en ketchup) en vinaigrettes, maar eigenlijk voor veel meer. We delen graag 7 handige manieren hoe je de flessen óók kunt gebruiken.

Waar koop je ze?

Plastic knijpflessen vind je bij bakwinkels, Blokker, horeca groothandels, hobbyzaken en uiteraard bij online shops.

Plastic knijpflessen

1. Olie
Vandaag nog doen: (olijf)olie in een knijpfles stoppen. Je kunt er perfect mee doseren, zowel in een koekenpan als over een gerecht op een bord. Label verschillende flesjes voor verschillende olies.

2. Afwasmiddel
Heb je een grote verpakking afwasmiddel gekocht? Verdeel het dan over meerdere knijpflesjes. Je kunt zo de perfecte kleine hoeveelheid afwasmiddel doseren, en je hoeft niet bang te zijn dat je keuken in een schuimparty veranderd.

3. Icing voor koekjes
Koekjes decoreren wordt opeens héél makkelijk… Maak één grote hoeveelheid icing, verdeel deze over verschillende flesjes en  doe in elk flesje een ander druppeltje voedingskleurstof. Even schudden, en je hebt zo meerdere kleurtjes om mee aan de slag te gaan.

Bron: Flickr

4. Chococoladesaus
Chocoladesaus uit de supermarkt zit vaak in een fles met een grote dop. Tip: doe deze saus in een knijpfles met een klein puntje. Zo kun je preciezer koekjes of ijs decoreren.

5. Voor poffertjes
Poffertjesbeslag verdeel je ideaal over je poffertjespan met een knijpfles. Geen rotzooi meer!

6. Pannenkoeken
Je kunt natuurlijk grote pannenkoeken bakken, maar leef je een keer uit en stop het pannenkoekenbeslag in een fles. Zo maak je prachtige kunstwerkjes in je pan, zoals een kanten pannenkoek of deze awesome tijgerpannenkoek.

7. Andere sauzen
Stop pesto, balsamico of een andere smaakmaker in een knijpflesje en decoreer je gerechten ermee. Een paar druppeltjes pesto of een zigzag-patroon van balsamico ziet er een stuk mooier uit op een salade caprese dan een eenzaam hoopje in het midden. Succes!

41iuDZZlr4L

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.