De ultieme restaurantgids: “Where Chefs Eat” van Joe Warwick

Culy 12 jan 2013 Gadgets

Dit boek moet ab-so-luut op je verlanglijstje. “Where Chefs Eat” van Joe Warwick is dé ultieme hotspotgids voor wereldwijde restaurants. De Londense culinair schrijver en criticus Joe Warwick vroeg meer dan 400 chefs de simpele vraag: waar eet jij graag?

Het resultaat is een prachtig boek met meer dan 2000 suggesties van honderden bekende chefs. Een indrukwekkend lijstje: David Chang, Rene Redzepi, Sean Brock, Eric Ripert, Ferran Adria, Daniel Boulud, April Bloomfield. Altijd al willen weten waar Heston Blumenthal graag ontbijt? Dit boek geeft het antwoord.

Ook Nederlandse chefs zijn goed vertegenwoordigd in dit boek: zo vind je er de ultieme tips van onder andere Jonnie Boer (De Librije), Sergio Herman (Oud Sluis), Jean Beddington (Beddington’s) en Julius Jaspers.

Naast de simpele suggesties lees je leuke anekdotes, geinige quotes en handige kaartjes om de getipte hotspots te vinden. Kortom: dit hoort in de boekenkast van een foodie. Vol ezelsoortjes en aantekeningen, graag!

En goed nieuws: in februari zal er een iPhone en iPad app volgen naar aanleiding van het boek.

Je koopt ‘m (Engelstalig, of course) bij de boekwinkel of online voor € 16,99. Beste investering van ‘t jaar.

Schrijver Joe Warwick vertelt

Schermafbeelding 2013-01-11 om 14.15.32Schermafbeelding 2013-01-11 om 14.15.43

Reageer op artikel:
De ultieme restaurantgids: “Where Chefs Eat” van Joe Warwick
Sluiten