Redactie
Redactie Inspiratie 27 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

7 hotspots voor een culinair dagje Maastricht

Als je een dagje in Maastricht bent, is het altijd goed om een lijstje hotspots achter de hand te hebben. Waar drink je een goede kop koffie, geniet je van een uitgebreid diner en haal je de lekkerste delicatessen? Wij zetten onze favorieten onder elkaar voor een culinaire dag in Maastricht.

Coffeelovers
Dominikanenkerkstraat 1

Ben je in de ochtend aangekomen? Ga dan regelrecht naar de Dominikanenkerkstraat voor Coffeelovers. Dit grand café is al jaren een favoriet op de Culy redactie en is de perfecte uitvalsbasis voor een kop koffie, lekkere lunch of… Een ontbijtje!

Teazone
Koestraat 9

Tijd voor thee! Bij Teazone kun je niet alleen thee drinken, maar ook kopen. Haal hier je favoriete smaken van de Parijse theehuizen Theodor, Damman en Kusmi.

Le Salonard
Hoogbrugstraat 76

Als foodie mag Le Salonard niet ontbreken op je lijst. Hier haal je het beste brood, delicatessen, oliën en meer van Maastricht, of een culinair souvenirtje uit de stad.

Café Zondag
Wijckerbrugstraat 42

Zin in een lekkere lunch? Dan is Café Zondag de ideale uitvalsbasis. De kaart is uitgebreid met veel verschillende belegde broodjes, bagels, warme panini en zelfs naan. Ook de avondkaart staat vol met mediterrane lekkernijen, hapjes, tapas en salades en je kunt dus wel stellen dat het “lekkerbek-proof” is.

Ook het interieur is een belevenis én erg handig: vanaf het station loop je in één rechte lijn naar Café Zondag.

Saveurs
Laag Gubbelstraat 14

Is het lekker weer buiten en heb je zin in een borrel? Ga dan langs traiteur Saveurs en haal de lekkerste hapjes. Ideaal voor een picknick in het park of voor onderweg richting huis.

Il Bacaro
Vrijthof 16

Zin om ergens te borrelen of een lekker hapje te eten zonder al te veel geld uit te geven? Bij Il Bacaro vind je op de menukaart echte klassiekers én Venetiaanse cicchetti (spreek uit als tsjie-KET-tie), kleine hapjes die in een bacaro (wijnbar) op de bar gepresenteerd worden.

**Beluga Loves You
Plein 1992-12

Alweer bijna twee jaar geleden gooide Hans Van Wolde het roer om van zijn **Beluga en toverde hij het om tot een laagdrempelig concept, waar hij wil laten zien dat eten op sterrenniveau niet duur hoeft te zijn.

Het nieuwe concept heet Beluga Loves You en serveert gerechten voor €15,00, €20,- en €8,50 per stuk. Het niveau is nog steeds erg hoog en je bent verzekerd van een avond (of lunch!) om nooit te vergeten. Lees hier ons uitgebreide verslag.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.