Redactie
Redactie Inspiratie 7 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

7 hotspots voor een culinair dagje Den Haag

Als je een dagje in Den Haag bent, is het altijd goed om een lijstje hotspots achter de hand te hebben. Waar drink je een goede kop koffie? En waar kun je heerlijk dineren? Wij zetten onze favorieten onder elkaar voor een culinaire dag in Den Haag.

Koffie en ontbijt bij Baklust
Veenkade 19

Start je dag goed met een kopje koffie of volledig ontbijt bij Baklust. In dit gezellige tentje wordt alleen gewerkt met biologische producten en geen vlees en vis.

Keukengerei bij DOK Home of Cooking
Passage 19

Als foodie hebben we nooit genoeg keukengerei en DOK is wat betreft de hemel. De winkel werkt samen met andere kookwinkels Duikelman, Oldenhof en Kookpunt, en heeft werkelijk alles op kookgebied. De collecties van de mooiste merken, maar ook leuke (meer betaalbare) gadgets koop je hier.

Lunchen bij Guliano
Denneweg 27

Voor de stevige trek ‘s middags raden we Guliano aan. Dit Italiaanse tentje heeft ook een vestiging in Rotterdam en serveert broodjes, pasta’s, prachtige vleeswaren en meer. Ook fijn: de meeste gerechten kun je meenemen voor thuis.

Thee bij Betjeman & Barton
Denneweg 25C en Aert van der Goesstraat 1

De eerste Nederlandse Betjeman & Barton winkel werd in 1992 geopend door theeliefhebber Marion van den Blik op de Denneweg in Den Haag. In 2011 opende Marion een tweede winkel met een ‘petit salon de thé’ aan de Aert van der Goesstraat.

In beide winkels kun je kiezen uit meer dan 180 soorten thee, maar ook prachtig servies of kleine zoetigheden om bij de thee te serveren van Van der Burgh Chocolaad, Paul & Pippa, Sophie M. en Simply Chocolate.

Koffiebranderij BOON
Prinsestraat 114

Koffiebranderij BOON is een kleine winkel en branderij in het Hofkwartier. Elke ochtend worden de bonen hier vers geroosterd volgens de slow roastmethode. Op de wisselende menukaart vind je verschillende koffies uit diverse landen. Vanaf 10 uur gaat de winkel open en kun je de verse koffie ruiken, proeven en kopen.

Bistrogerechten bij Pastis
Oude Molstraat 57

Op een steenworp afstand van Lapsang vind je Pastis. Hier zijn niet alleen de gerechten Frans, maar ook het merendeel van de wijnen en de sfeer. Op de kaart vind je klassiekers zoals steak tartare, magret de canard en moules frites.

Hip uiteten bij MaMa Kelly
Saturnusstraat 100

Eén van dé hotspots van Den Haag is op dit moment MaMa Kelly. Dit restaurant is gevestigd in het oude ketelhuis van de Caballero-fabriek en focust op kreeft en kip.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.