Redactie
Redactie Inspiratie 20 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

5 x tips om melige appels te gebruiken

Of je nu net de verkeerde appel bij de groenteboer op de markt hebt gehaald, je appelboom geen goed jaar had of gewoon of je ze gewoon te lang in de fruitschaal hebt laten liggen: melige appels zijn geen pretje. Of toch wel…?

Oja: Wist je dat door de appels te koken de melige smaak verdwijnt en de lekkere sappen juist naar boven komen?

1. Appelmoes

Homemade appelmoes is té lekker en altijd fijn om in huis te hebben. Steriliseer een aantal weckpotjes of Mason Jars en koken maar!

2. Gebakken appels

De geur van gebakken appels is alsof kerst uit de oven komt. Haal met een appelboor het klokhuis eruit en vul ze met wat je maar lekker vindt: bruine suiker, stroop of siroop, noten, havermout, rozijnen en andere gedroogde vruchten.

Bak ze met bijvoorbeeld een scheutje appelcider tot ze mooi zacht en heet zijn.

Bron: Flickr

3. Zoet-zure saus voor varkensvlees

Appels en varkensvlees zijn een match made in heaven. Maak een snelle appelsaus of -moes, of bak kleine blokjes met andere hartige ingrediënten zoals kool, noten en gekaramelliseerde uitjes.

Heerlijk bij een stuk zacht gegaarde procereur of bijvoorbeeld geglaceerd varkensvlees met bruine suiker en balsamico.

4. In de zoete keuken

Hoewel melige appels in een appeltaart niet bepaald aan te raden zijn, kun je ze prima (in stukjes gesneden) verwerken door muffins, scones en pannenkoeken.

5. Gedroogde appels

Bak dun gesneden appels op 100 graden in de oven tot ze krokant zijn.

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.