Redactie
Redactie Inspiratie 11 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

5 x alternatieven voor de klassieke biefstuk

Er is méér dan alleen biefstuk als het gaat om een mooi stukje vlees. Wij zetten onze favorieten op een rij, van de betaalbare bavette tot de koninklijke côte de boeuf. 

1. Bavette

Eén van onze favoriete vleessoorten is op dit moment de bavette. Dit stukje komt van de vang van de koe en heeft hard gewerkt, waardoor de smaak sterker is dan die van bijvoorbeeld biefstuk. Daarbij is de prijs over het algemeen vriendelijker dan die van biefstuk en gedijt hij het beste in een hete pan met een flinke klont roomboter. Arroseren is een must.

2. Ossenhaas

Heb je een romantisch diner voor twee op de planning? Dan kun je uitpakken met een mooi stukje ossenhaas. Ja, het is vrij kostbaar, maar dan heb je wel wat. Ook hierbij geldt dat gebakken in slechts een beetje roomboter volstaat, maar een klontje zelfgemaakte kruidenboter erbij verricht wonderen.

3. Côte de boeuf

De côte de boeuf is de koning van het rundvlees. Niet alleen heeft het een geweldige smaak, het staat ook fantastisch op tafel.

Onze tip: smeer hem in met olijfolie en flink peper en zout. Rooster in een grillpan aan beide kanten en laat nog een kwartier door garen onder aluminiumfolie in een oven op 100 graden. Snijd vervolgens in mooie plakjes en je zult niet anders dan smullen.

4. Karbonade

Hoe lekker het ook kan zijn, een mooi stukje vlees past niet altijd binnen het budget. Een goede optie is in dat geval de karbonade. Hier lees je hoe hem perfect bakt.

5. Kalfsschnitzel

Kalfsschnitzels koop je bij de meeste slagers en betere supermarkten, en hebben behalve een takje salie niet heel meer nodig. Bak in de roomboter of maak er de Italiaanse klassieker saltimbocca van.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.