Redactie
Redactie Inspiratie 9 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

5 tips bij het bakken van een quiche

Ben jij ook zo gek op het bakken van een quiche? In deze video van Everyday Food laat Thomas Joseph een aantal handige tips zien.

1. Bak de bodem eerst blind. Hiervoor zorg je dat de bodem goed gaar wordt én dat de vulling, die je dus pas later erin bakt, de bodem niet nat maakt. No soggy bottoms (om met Mary Berry te spreken). Wil je weten hoe je blind bakt? Dat laten we je hier zien.

2. Bestrijk de gebakken bodem met eiwit. Nadat de bodem blindgebakken uit de oven komt, bestrijk je ‘m wanneer hij nog warm is met losgeklutst eiwit. Dit zal stollen en zorgt voor een extra bescherming van de bodem. Als je de vulling erop giet en daarna de quiche bakt, maakt de natte vulling de bodem niet zompig.

3. Gebruik een mengsel van eieren en slagroom. Dit zorgt voor de ideale romige basis voor de vulling. Klop het mengsel niet te lang; er hoeft geen lucht in geslagen te worden.

4. Zorg dat je ingrediënten afgekoeld zijn voordat je ze in de vulling doet. Als je bijvoorbeeld een uitje fruit of spek bakt, moeten deze goed afgekoeld zijn voordat je ze door het eier-roommengsel roert. Ook is het belangrijk om de ingrediënten van tevoren te bakken, zodat het meeste vocht eruit is. Zeker belangrijk voor groenten, spek en ui!

5. Gebruik kaas met een lager vochtgehalte. Kazen zoals ricotta en geitenkaas bevatten veel vocht, dus kies een kaas met een lager vochtgehalte. Volgens Thomas Joseph is gruyère kaas perfect.

Lees ook: Culy’s tips voor de perfecte quiche

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.