Redactie
Redactie Inspiratie 16 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

5 hotspots in Helsinki die je niet mag missen

Culy’s, opgelet! Heb je binnenkort een tripje naar Helsinki in je agenda staan? Neem dan onderstaand lijstje met je mee. Deze hotspots mag je tijdens je bezoek niet overslaan.

Bronda

Eteläesplanadi 20, 00130 Helsinki

De grote ramen en het hoge plafond geven restaurant Bronda een licht, fris en vrij indrukwekkend uiterlijk. De gerechten zijn Mediterraans georiënteerd, met invloeden uit de Spaanse, Italiaanse en Franse keuken. En laten wij daar nou nét een groot liefhebber van zijn…

Bron: Facebook

Vanha Kauppahalli

Eteläranta, 00130 Helsinki

Vanha Kauppahalli is een oude markthal waar je werkelijk voor van alles terecht kan. Van een kop koffie bij Robert’s Coffee tot Vietnamees eten bij Hanoi Vietnam. En van handgemaakte chocolade bij Petris Chocolate Room tot lokale delicatessen bij Andström.

De markthal is ook een bezienswaardigheid op zich. Leuk om even doorheen te struinen en souvenirtjes te kopen voor thuis.

Bron: Facebook

Restaurant Olo

Pohjoisesplanadi 5,00170 Helsinki

Ben je op zoek naar een restaurant waar je van de Nordic cuisine kan genieten? Ga dan naar restaurant Olo. Hier bereiden ze traditionele Finse gerechten op inventieve wijze, gemaakt met pure, seizoensgebonden ingrediënten. Wees voorbereid op een avond – op sjiek – genieten van al het lekkers dat Helsinki te bieden heeft.

Bron: Facebook

Michel Restaurant & Cocktail Bar

Mikonkatu 4, 00100 Helsinki

Recent is in Helsinki Michel Restaurant & Cocktail Bar geopend. Deze hotspot is alleen al vanwege zijn interieur een must-visit. Veel marmer, brons, verschillende houtsoorten en leer geven de zaak een sfeervolle eigentijdse uitstraling. Van ontbijt tot diner kan je hier terecht, met op het menu toegankelijke en klassieke gerechten als steak tartare, caesar salad en burgers. Én vergeet de cocktails niet.

Fishmarket

Pohjoisesplanadi 17, 00170 Helsinki

Voor vis ben je bij Fishmarket aan het goed adres. Hier eet je in een sfeervolle kelder in de haven van Helsinki de allerlekkerste visgerechten. Denk: oesters, kreeft, maar ook steamed buns en fish tacos. Yes!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.