Redactie
Redactie Inspiratie 17 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

7 hotspots voor een culinair dagje Deventer

Bij Culy zijn we altijd op zoek naar de meest fijne hotspots. En omdat je ook wel eens een dagje in een stad belandt waar je niet alles al kent, helpen wij je graag een handje bij het vinden van de leukste plekken voor koffie, lunch of diner. In dit artikel vind je de hotspots die je bij een bezoek aan Deventer niet mag overslaan.

Brood van Joop
Grote Poot 6

Voor heerlijk ambachtelijk brood ga je naar Brood van Joop. Je kan hier brood meenemen voor thuis, maar je kan ook blijven met een kop koffie. Neem dan plaats aan één van de tafeltjes en bestel een belegd broodje. Dé ideale plek voor een simpele, maar ó-zo fijne lunch.

Coffee Together
Lange Bischopstraat 40

Als Brood van Joop de plek is voor brood, dan moet je voor koffie bij Coffee Together zijn. Hier drink je de beste koffie van de stad in een echte koffiebar, die ons een beetje aan een Amsterdamse koffietent doet denken. Hier werken mensen met passie voor koffie, en dat proef je.

A Taste of Honey
Spijkerboorsteeg 27

Houd je wel van een beetje kitsch? Ga dan lunchen bij A Taste of Honey. Deze kleurrijke zaak heeft een vintage interieur én een hele fijne binnentuin, waar je zomers heerlijk kan zitten. Op het menu vind je verschillende bagels en salades en ze hebben ook fijne taartjes.

Restaurant Jackies
Grote Poot 19

Zoek je een restaurant in Deventer om ‘s avonds een hapje te gaan eten? Dan is restaurant Jackies een aanrader. Het menu is geïnspireerd op New York; je eet hier burgers, maar ook steak, kreeft en oesters voor een goede prijs. Ook is de bediening persoonlijk en vriendelijk. Heel fijn!

Bron: Facebook

Chez Antoinette
Roggestraat 10-12

Chez Antoinette is een restaurant en bodega in één, met een menu dat is geïnspireerd op de Portugese keuken. De bodega is vanaf 17.00 uur geopend en leent zich goed voor een borrel, eventueel met kleine Portugese hapjes. Je waant je hier écht even in mediterrane sferen! Zeker als je ook het menu van het restaurant bekijkt.

De Hip
Brink 21

De Hip is onder de inwoners van Deventer vooral bekend als een fijne plek om te borrelen. Je vindt hier geregeld ook live optredens, exposities en in het weekend is het leuk om een dansje te wagen in de kelder.

Restaurant Boas
Golstraat 6

Wil je op sjiek? Ga dan eten bij Restaurant Boas. Het restaurant is gevestigd in een prachtig middeleeuws pand en het menu is klassiek Frans; cote de boeuf met béarnaisesaus, st. jacobsschelpen met witte wijnsaus en eendenborst met gekaramelliseerde witlof en port-jus. Mogen wij vast aanschuiven?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.