Redactie
Redactie Inspiratie 2 jan 2016

5 goed vullende ontbijtjes om de dag met een kickstart te beginnen

Ontbijten als een koning, is voor velen het adagium. En terecht! Dat betekent niet zozeer je havermoutpap uit een gouden kommetje lepelen, maar denk: royale porties. Met deze 5 vullende ontbijtjes gaat je interne motor goed ronken en begin je de dag met een kickstart.

Havermout

Havermout is¬†h√©t¬†ingredi√ęnt voor de ochtend. Dee¬†vezels zorgen ervoor dat je er lang vol van zit, en ze houden je bloedsuikerspiegel op peil. Je maakt de havermoutpap met water of (plantaardige) melk en je kunt ultiem vari√ęren met toppings, zoals fruit, noten en¬†zaden. Lees hier onze favoriete recepten.

havermout peer

Melk of yoghurt met muesli

Ga voor een muesli met geen tot weinig toegevoegde suiker en veel vezels.Zelf bircher muesli maken is nog een beter idee! Eet je muesli met melk of yoghurt voor de nodige prote√Įne.

Hartig & pittig

Voor de die-hard ontbijters zijn er huevos rancheros, een stevig Mexicaans eiergerecht vol pit waar je zeker tot de lunch (of misschien zelfs nog daarna) voldaan van bent.

Eieren

Een eitje is een goed idee in de ochtend; het liefst gekookt of gepocheerd. Je maakt een extra vullend ontbijt als je je eitje op volkorenbrood eet of in een wrap, met wat groen (bijvoorbeeld spinazie of avocado) en kipfilet. Goede koolhydraten én eiwitten.

Een rijkgevulde smoothie

Geen goede ontbijter? Misschien lukt het je wel om ‘s ochtends vroeg een smoothie weg te krijgen. Vul deze met zoveel mogelijk goede¬†ingredi√ęnten, dan heb je al een heleboel vitamines binnen voordat je de deur uit gaat. Op Culy vind je talloze recepten voor smoothies.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
5 goed vullende ontbijtjes om de dag met een kickstart te beginnen
Sluiten