Redactie
Redactie Inspiratie 8 okt 2013
Leestijd: 2 minuten

5 favoriete culinaire souvenirs (+ adresjes) uit… New York

Wij zijn gek op reizen, en komen graag in grote steden over de hele wereld. Maar wat neem je als foodie nu mee als souvenir als je daar op vakantie bent? We geven je per stad graag een aantal smakelijke suggesties, waar je de thuisblijvers (en jezelf) culinair mee kan verrassen. Dit keer: souvenirs uit New York, New York! 

Voor ons staat New York niet alleen bekend om de heerlijke culinaire souvenirs, maar vooral ook om haar fantastische winkels. Daarom besloten we er een draai aan te geven en selecteerden we onze favoriete aankopen in de stad der steden, inclusief de beste winkels.

Cronuts – Dominique Ansel

Plan hier de hele ochtend, plus een deel van je nacht voor uit want je zult vroeg, héél vroeg op moeten staan. Maar het resultaat? Wereldfaam bij al je foodie vrienden én de lekkerste, authentieke cronut die je ooit zult eten.

Ben je de volgende dag toch vroeg wakker en niet vies van een flinke rij? Ga dan ook even langs Shake Shack en haal daar een ijsje met cronut holes

Dominique Ansel
189 Spring Street

Bron: klwatts

Cupcakes – Magnolia Bakery

De bekendste zaak om cupcakes te halen is toch wel Magnolia Bakery. Ellenlange rijen, maar botercrème waar je U tegen zegt en de meest fluffy cakejes die je ooit zult tegenkomen.

Magnolia Bakery
401 Bleecker Street en West 11th Street

Kookboek bij Barnes & Noble

Kookboekhemel bij Barnes & Noble. Één van de grootste boekwinkels van New York met een culinaire sectie waarvan je bijna flauw valt. Neem van tevoren een lijstje mee, speur naar nieuwe, in Nederland nog niet verkrijgbare boeken. Kijk tot slot ook even bij de uitverkoop, vaak liggen daar de mooiste pareltjes.

Barnes & Noble
555 5th Avenue

Bron: pandaray

Pretzels in Central Park

Door heel New York worden ze verkocht, maar in Central Park vonden wij het toch wel het leukst om een pretzel te halen. Geniet ervan op een bankje in de zon, kijkend naar alle voorbijgangers in het park.

Central Park
Bij één van de tientallen foodtrucks of stalletjes

Bron: smcgee

Delicatessen bij Zabar’s

Zabar’s is één van de grootste en bekendste delicatessenwinkels van New York aan de Upper West Side. Hier haal je namelijk alle typisch New York-se producten zoals bijvoorbeeld bagels, gerookte vis en Joodse lekkernijen om ter plekke op te eten, of voor mee naar huis.

Komt de naam je bekend voor? Dat kan goed kloppen, de winkel is namelijk in tal van bekende films en series voorgekomen zoals You’ve Got Mail, Sex and the City, The Nanny en Will & Grace. ]

Zabar’s
2245 Broadway

Bron: NY Times

Benieuwd naar onze favorieten in Parijs? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.