Redactie
Redactie Inspiratie 17 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

5 dingen die je kunt doen met een onrijpe avocado

Als er één ding zeker is in het leven, dan is het wel onze liefde voor avocado. Helaas is de liefde niet altijd wederzijds en grijpen we – ondanks onze avocado check-tip – nog weleens mis. Gelukkig hebben we inmiddels wat trucjes gevonden voor wat te doen met een onrijpe avocado.

Voordat we verder gaan; we hebben het niet over tips hoe je een onrijpe avocado rijp kunt toveren. Hoewel er aardig wat mythes de ronde doen zoals ‘een half uur in aluminiumfolie in de oven’, lijken die toch niet optimaal te werken.

Je zou het rijpingsproces eventueel kunnen versnellen door de avocado bij een banaan in de fruitschaal te leggen, maar ook dat is geen garantie voor succes.

Frietjes

Voor avocadofrietjes heb je voor de verandering geen zacht-rijpe avo’s nodig, maar juist de wat stevigere, iets-onrijpe komen hier tot hun recht. Bak ze in de frituur of oven in een knapperig jasje en je weet niet wat je proeft.

Ingelegd

Ondanks dat harde avocado’s niet helemaal rijp zijn, zitten ze vaak nog vol smaak. Als je ze inlegt in een mengsel van azijn, suiker en zout zorg je ervoor dat ze zacht worden én extra lekker. Gebruik door salades of als garnering bij taco’s of steamed buns.

Geraspt of geschaafd

Super easy en smakelijk: geraspte en geschaafde avocado! Gebruik een grove rasp en strooi over salades, taco’s, een eitje, een stukje vis of vlees, een sushi bowl of gewoon een broodje.

Roerbakken

Wist je dat avocado ook heerlijk is door roerbakgerechten? Denk aan nasi en bami, of een random mix van groenten, vlees of vis! Snijd in kleine blokjes of gebruik je kaasschaaf voor dunne plakjes. Lekker met aubergine, kip en mango.

Gebakken met een ei erin

Tot slot een gerechtje dat we al langer kennen: een avocado met daarin een ei uit de oven. Het ideale ontbijtje en lekker met verse kruiden, sojasaus en chili flakes!

Avocado toast
Unsplash

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.