Redactie
Redactie Inspiratie 8 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

5 vragen aan dé Instagram-hit van dit moment: @fooddeco

Iedereen die van eten houdt en op Instagram zit, kent het account vast wel: @fooddeco. Maar wie zit er nu eigenlijk achter het profiel met de prachtige plakjes avocado? Culy ging op pad…

1. Wie zit er achter het @fooddeco account?

That would be me! Mijn naam is Colette Dike. Ik fotografeer in opdracht en werk aan content voor zowel Instagram als mijn website www.fooddeco.nl. Ook adviseer ik (o.a. voor menukaarten en -styling) en review ik restaurants.

Daarnaast ben ik op dit moment druk bezig met het afronden van het manuscript voor het ‘Fooddeco – Avocado’ kookboek dat deze zomer verschijnt. Hierin staan 30+ recepten met in elk gerecht avocado als ‘hero of the dish’.

2. Hoe bedenk en maak je de gerechten voor de foto’s?

Toen ik net met Fooddeco begon, maakte ik vaak iets met alle ingrediënten die ik nog in huis had – en die nou eenmaal op moesten. Dat zorgde vaak voor nieuwe smaakcombinaties en ik doe het nog af en toe op die manier. We gooien natuurlijk niks weg!

Daarnaast vind ik het ook heel leuk om variaties te maken op bekende (fastfood) gerechten. Dit weekend ben ik bijvoorbeeld druk bezig geweest met het zelf maken van de saus die in filet American zit! Ik gebruik graag mooie en kleurrijke producten (die daardoor ook meteen heel fotogeniek zijn), zo is ook de liefde voor avocado ontstaan.

Ik kook thuis, maar ik moet zeggen dat mijn huis ook voor een groot (zo niet het grootste) deel keuken is.

3. Hoe maak je je foto’s zo prachtig?

Ik fotografeer zelf en bewerk de foto’s licht – maar ik gebruik geen Photoshop. Verder gebruik ik geen speciale belichting, maar altijd natuurlijk (dag)licht.

4. Je blog is nog relatief klein, maar op Instagram is je account superpopulair. Hoe is dat zo gekomen?

Klopt! Ik heb mij eerst gefocust op Instagram. Wat ik wil delen is natuurlijk vooral op beeld goed te laten zien en daar is Instagram een perfect platform voor. Er is zeker een plan voor uitbreiding van de site, maar dat heeft even op een wat lager pitje gestaan, ook omdat ik vorig jaar zomer moeder ben geworden.

5. En dan natuurlijk Dé Vraag: hoe krijg je die avocadoplakjes zo dun?

Daar is de afgelopen week toevallig ‘t een en ander over gepubliceerd (in the UK, o.a. Daily Mail) en dat klopt voor een groot deel. Ik gebruik een soort van dunschiller. Verder is de avocado ready to eat (en niet, zoals sommigen misschien verwachten, hartstikke onrijp).

In het kookboek – dat in juni 2016 verschijnt – zal ik uitgebreid (ook met tips & tricks) omschrijven en laten zien hoe je precies ‘shaved avocado’ maakt. Ook demonstreer ik hoe je een avocado-roos en avocado ‘dots’ maakt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.