Redactie
Redactie Inspiratie 5 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

4 x onze favoriete betaalbare olijfolie

Als er één ding in de keuken is waar wij blij van worden, is het goede olijfolie wel. Het vloeibare goud genieten we het liefst puur (al kan een flinke snuf fleur de sel nooit kwaad) en als het even kan ook elke dag. Groot nadeel is de prijs, want olijfolie kan flink in de papieren lopen. 

Omdat we van mening zijn dat iedereen ten minste één fles extra vierge olijfolie in huis moet hebben, maar niet in ieders portemonnee kunnen kijken, verzamelden we onze favoriete budget flessen en blikjes.

Let wel: extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit is nu eenmaal prijziger dan bijvoorbeeld zonnebloemolie. In dit artikel lichten we vier soorten uit, maar er zijn natuurlijk nog tal van andere soorten (de een duurder dan de ander).

Iliada

Deze olie gemaakt van kalamata olijven proefde Culy’s Liselotte voor het eerst tijdens een vakantie in Griekenland en ze was meteen verkocht. Grappig genoeg was daar de olie flink aan de prijs. terwijl je ‘m in Nederland bij de supermarkt koopt voor €2,59 per 250 milliliter.

Mijnlijfolie

Deze grappige blikjes komen tot stand met een aantal Nederlandse topchefs, waaronder Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel. Elk blikje heeft zijn eigen illustratie én kenmerkende smaak. Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €7,49 voor een halve liter.

Monini Bios

De Monini Bios is een biologische olijfolie, eveneens verkrijgbaar bij de bekende blauwe supermarkt. De smaak is fris & fruitig, met een licht pittige ondertoon. Heerlijk voor bij brood met een snuf zeezout, maar ook voor over salades, vis en pasta. Een halve liter kost je €5,99.

Pietro Coricelli

Tot slot de laatste in de lijst die op mening afzuigkap staat te pronken. Deze gezellige fles met beugel schenkt fijn en staat gewoonweg mooi in de keuken. Voor 500 milliliter betaal je vanaf €4,89 en hij is verkrijgbaar bij onder andere Jumbo en Albert Heijn.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.