Culy
Culy Inspiratie 25 jun 2016

3 x vis voor op de barbecue of grill

Een stukje vis in de koekenpan of oven garen is zalig, maar op de grill of barbecue wordt het vaak nog lekkerder. In dit artikel delen we onze drie favoriete vissoorten voor op de grill en delen we een handige video met tips & tricks

Tip: kijk altijd op de VISwijzer waar de vis vandaan komt en met welke methode hij is gevangen.

Zalm

Zalm is in meerdere opzichten lekker makkelijk; het is overal verkrijgbaar, niet te duur en makkelijk te combineren met andere ingrediënten.

Wij zijn fan van de filets (lees: zelden graatjes), maar een moot (in de vorm van een hoefijzer) werkt ook prima! Wrijf de vis in met olijfolie, peper, zout en eventueel andere smaakmakers als kruiden. Leg vervolgens op de grill of barbecue en zorg dat de binnenkant licht-rauw blijft.

Tip: gaar de zalm op de huid, dit beschermt de vis tegen de ergste hitte.

Grilled salmon with steamed green beans and lemon

Zwaardvis

Roofvissen als zwaardvis (en tonijn!) lenen zich ook goed om te grillen. Het stevige vlees zorgt voor veel smaak, maar ook dat de vis niet zo snel uit elkaar valt en uiteindelijk perfect mals wordt.

Ook deze smeer of wrijf je van tevoren in met olijfolie en kruiden. Bak vervolgens naar wens en houd in gedachten dat deze vissoorten zowel rauw als volledig gegaard heerlijk zijn.

Wil je er een smaakvolle saus bij serveren? Maak dan deze zwaardvis à la puttanesca uit het prachtige boek Pure Italiaanse keuken.

Pesce spada alla puttanesca: zwaardvis met pittige saus

Forel

Hoewel het vlees van de forel vrij delicaat is, kun je deze ook prima op de barbecue of grill leggen. Kies hierbij voor een hele forel of filets op de huid, zodat het zachte visvlees wordt beschermd tegen de hitte.

Smeer ook de huid in met olie en kruid de binnenkant met peper, zout en kruiden. Ook lekker: voeg een paar schijfjes citroen toe.

Forel uit de oven stock2

Tips & Tricks

Meer weten over het grillen van vis (in de pan, maar ook op de barbecue)? In onderstaande video geeft Thomas Joseph van Everyday Food, het YouTube-kanaal van Martha Stewart, je een aantal essentiële tips.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
3 x vis voor op de barbecue of grill
Sluiten