Redactie
Redactie Inspiratie 25 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

3 x vis voor op de barbecue of grill

Een stukje vis in de koekenpan of oven garen is zalig, maar op de grill of barbecue wordt het vaak nog lekkerder. In dit artikel delen we onze drie favoriete vissoorten voor op de grill en delen weย een handige video met tips & tricks.ย 

Tip: kijk altijd op de VISwijzer waar de vis vandaan komt en met welke methode hij is gevangen.

Zalm

Zalm is in meerdere opzichten lekker makkelijk; het is overal verkrijgbaar, niet te duur en makkelijk te combineren met andere ingrediรซnten.

Wij zijn fan van de filets (lees: zelden graatjes), maar een moot (in de vorm van een hoefijzer) werkt ook prima! Wrijf de vis in met olijfolie, peper, zout en eventueel andere smaakmakers als kruiden. Leg vervolgens op de grill of barbecue enย zorg dat de binnenkant licht-rauw blijft.

Tip: gaar de zalm op de huid, dit beschermt de vis tegen de ergste hitte.

Zwaardvis

Roofvissen als zwaardvisย (en tonijn!) lenen zich ook goed om te grillen. Het stevige vlees zorgt voor veel smaak, maar ook dat de vis niet zo snel uit elkaar valt en uiteindelijkย perfectย mals wordt.

Ook deze smeer of wrijf je van tevoren in met olijfolie en kruiden. Bak vervolgens naar wens en houd in gedachten dat deze vissoorten zowel rauw als volledig gegaard heerlijk zijn.

Wil je er een smaakvolle saus bij serveren? Maak dan deze zwaardvis ร  la puttanesca uit het prachtige boekย Pure Italiaanse keuken.

Forel

Hoewel het vlees van de forel vrij delicaat is, kun je deze ook prima op de barbecue of grill leggen. Kies hierbij voor een hele forel of filets op de huid, zodat hetย zachteย visvlees wordt beschermd tegen de hitte.

Smeer ook de huid in met olie en kruid de binnenkant met peper, zout en kruiden. Ook lekker: voeg een paar schijfjes citroen toe.

Tips & Tricks

Meer weten over het grillen van vis (in de pan, maar ook op de barbecue)? In onderstaande video geeft Thomas Joseph van Everyday Food, het YouTube-kanaal van Martha Stewart, je een aantal essentiรซle tips.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox ๐Ÿฅ˜

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.