Redactie
Redactie Inspiratie 24 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

3 x je drankje opfleuren met verse gember

Versla (of voorkom) je verkoudheid met verse gember en waar we vorig jaar de kippensoep met gember hadden, maken we het je dit jaar nog makkelijker. Op TheKitchn zagen we namelijk drie manieren om je drankje ermee op te fleuren. Lekker en gezond! 

*Gemberwortel is in deze tijd het ultieme ingrediënt om tot je te nemen, omdat het boordevol anti-oxidanten, vitamine B6 en kalium zit. Daarnaast is het de perfecte remedie tegen buik-, darm- en maagklachten en helpt het ontstekingen voorkomen. Ideaal dus op dit moment!

1. Maak een simpele gembersiroop

Oke, het is misschien iets minder effectief, maar makkelijk is het wel. Verwarm een mengsel van één deel water en één deel suiker op laag vuur en voeg een paar stukjes verse gember toe. Deze hoef je niet te schillen, al kan wassen geen kwaad.

Laat de suiker oplossen in het water en de smaken in elkaar opnemen. Zet het vuur uit en laat een nacht in de koelkast afkoelen. Haal de gember uit siroop en bewaar in de koelkast. Maak er een heerlijk kopje thee of ander drankje van.

2. In water laten trekken

Minder suiker, meer smaak en vooral: meer kracht. Laat een stukje gember (of alleen de schilletjes) in een pot of glas met heet water trekken. Breng eventueel op smaak met wat verse munt of een klein beetje limoensap.

3. Voeg vers geraspte gember toe

De snelste en makkelijkste manier is om een beetje vers geraspte gember toe te voegen aan je favoriete drankje. Denk aan limonade, een glas water (met een scheutje limoensap!), jus d’orange of een kopje thee.

Tip:

Heb je een stuk gember over maar geen idee wat er mee te doen? Bekijk dan onderstaande video waarin Culy’s Liselotte je een heel handige tip geeft.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.