Redactie
Redactie Inspiratie 25 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

3 x homemade sauzen voor bij een stukje vis

Naturel kan natuurlijk heerlijk zijn, maar soms willen we bij een stukje vis een lekker sausje. Ga zelf aan de slag met deze mosterd-, citroen- of dillesaus, serveer de vis met een frisse salade en je zet zo een heerlijk en smaakvol visgerecht op tafel.

Mosterdsaus

Een mosterdsaus is lekker in combinatie met kabeljauw of een andere witvis en maak je op basis van een roux. Blus de roux af met visbouillon, roer goed door en voeg een lepel mosterd aan de saus toe. Breng tot slot op smaak met zout en peper en je homemade mosterdsaus is klaar!

Wij maken bij de vis ook graag een mosterd-roomsausje. Bekijk hier hoe je de saus maakt. Tip: vervang de kippenbouillon door visbouillon.

Citroensaus

Ben je op zoek naar een minder zware, frisse saus? Maak dan een citroensaus, bijvoorbeeld op basis van witte wijnazijn, het sap van een halve citroen en een beetje suiker, zoals in deze video.

Óf maak de saus op basis van bouillon en een beetje room. Kijk hier hoe je dat doet.

Dillesaus

Dille en vis zijn een match made in heaven. Vooral bij zalm is dillesaus heerlijk. Maak de saus van yoghurt, een beetje slagroom en verse dille. Ons favoriete recept vind je hier.

Benieuwd naar homemade sauzen voor bij een mooi stuk vlees? Bekijk ze hier.

romige dillesaus bij zalm

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.