3 slimme tips van foodjournalist Mark Bittman over ‘het perfecte dieet’

De afgelopen tijd stond een groot deel van foodieland in het teken van ‘clean eten’, superfoods, afvallen en zo gezond mogelijk bezig zijn, in plaats van waar het (wat ons betreft) eigenlijk om draait: genieten. 

Mark Bittman, journalist voor onder andere de New York Times, deelde daarom zijn drie tips voor ‘het perfecte dieet’. Let wel: hiermee bedoelt hij niet per sé een dieet waarmee je afvalt, maar een manier van eten die je leven op meerdere vlakken positief zal beïnvloeden.

1. Vermijd junkfood en ‘bewerkt’ eten

2. Eet meer groenten dan ooit tevoren

3. Kook je eigen eten

Door deze tips te volgen zorg je er onder andere voor dat je zowel minder genetisch gemodificeerde producten als eten met antibiotica binnenkrijgt, je ecologische voetafdruk wordt verkleind, minder snel ziek wordt en het is vriendelijker voor je portemonnee. Daarbij eet je automatisch minder geraffineerde suikers én eventuele schadelijke kunstmatige toevoegingen.

Hoe denk jij hierover? En volg jij al één of meerdere van deze regels? 

Stock0004

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!