Redactie
Redactie Inspiratie 13 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy’s 10 ultieme tips voor de perfecte burger

In de zomer willen we barbecuen. En op de BBQ horen burgers. Definitely! We geven je graag wat tips voor de perfecte burger.

1. Goed vlees is alles. Koop hoge kwaliteit vlees, liefst aged beef.

2. Burgers kopen is top, zelf maken is nog veel beter. Koop wederom goede kwaliteit rundergehakt.

3. Vet is belangrijk. Nu zeggen we niet dat je puur vet moet eten (duh), maar vet is wel erg belangrijk in een burger – 20 procent van de burger moet uit vet bestaan. Koop dus goed gehakt dat ook vet bevat; supermager gehakt maakt geen geweldige burgers. Ook lekker: een stukje bacon mee malen in je gehakt als je zelf burgers maakt.

4. Gebruik genoeg zout in je vlees (als je zelf burgers maakt) en zout de burgers ook vlak voordat je ze bakt.

5. Maak je de burgers zelf, wees dan voorzichtig als je de schijven vormt. Niet hard duwen en pletten! Doe het zachtjes, zo blijft het vlees extra mals.

6. En dan… bakken maar! Bak of grill ze op een medium-hoog vuur. Duw ze niet keihard aan, dan worden ze te plat of blijven ze plakken. Hoe gaar je ze wilt, moet je zelf bepalen – 3 tot 4 minuten per kant is prima.

7. Draai de burgers maar 1 keertje om. Wees geduldig, niet de hele tijd blijven flippen dus!

8. Laat de burgers even rusten na het grillen of bakken; net als biefstuk moeten ze even zachtjes doorgaren en rusten. Zeker 3 tot 5 minuten, bijvoorbeeld in aluminiumfolie.

9. Het broodje is superbelangrijk! Als deze naar niks smaakt, wordt je hamburger ook wack. Koop goede bolletjes die zacht zijn en grill ze zachtjes.

10. Aankleden! Het allerleukste komt op het einde. Gebruik knapperige verse (ijsberg)sla, zoete tomaten, knisperende rode ui, (homemade) ketchup en mayo, peper en zout…

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.