Redactie
Redactie Inspiratie 5 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

10 dingen die je niet wist over Starbucks

10 dingen die je niet wist over Starbucks.

1. Naast de drie bekende maten koffiebekers (Tall, Grande, Venti) is er ook een kleinere beker, de ‘Short’. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor chocolademelk voor kinderen, en voor sommige espresso’s, of de Flat White. Maar als je wilt, kun je er ook bijvoorbeeld een kleine cappuccino in laten serveren. Off the menu.

Bron: Flickr

2. Er bestaat ook nog een maatje ‘Trenta’, ruim 900 ml. Wie wil er nu bijna een liter koffie?! (Hij wordt overigens vrijwel alleen gebruikt voor (ijs)thee)

Bron: Flickr

3. De gemiddelde Amerikaanse Starbucks klant komt 6 keer per maand in een vestiging.

Bron: Flickr

4. Wist je dat Starbucks eerst anders heette? De originele naam was… Pequod’s: vernoemd naar het fictieve schip uit de bestseller Moby-Dick. Uiteindelijk werd de naam veranderd in Starbucks; vernoemd naar Pequod’s eerste stuurman.

5. Starbucks heeft door de jaren heen meer dan 40 verschillende soorten frappuccino gemaakt. Van de good old Caramel Frappuccino tot vreemdere soorten als de Coffee Jelly Frappuccino, bedacht in Azië.

Bron: Flickr

6. Het drankje The Chantico was de grootste flop en werd dan ook al snel van het menu gehaald. Dit drankje werd in 2005 bedacht als een ‘drinkbaar dessert’; een machtige warme chocolademelk. Helaas werd het geen succes in Amerika; in 2006 verdween het drankje met stille trom.

Bron: Flickr

7. Er zijn 87.000 verschillende combinaties te maken van alle soorten koffiedrankjes. Tall Chocolate Cookie Crumble Frappuccino with skimmed milk & whipped cream and extra syrup, anyone?

Bron: Flickr

8. Starbucks was het eerste merk met 10 miljoen likes op Facebook. Wow. Inmiddels hebben ze er alweer ruim 35 miljoen…

9. Starbucks is de eigenaar van een thee-keten, Teavana. Helaas niet in Europa…

Bron: Flickr

10. Sinds 1987 opende de keten elke dag gemiddeld twee nieuwe vestigingen. Inmiddels zijn er ruim 17.000 winkels wereldwijd.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.