Harry’s

Een klassieker om te bezoeken als je in Maastricht bent, is restaurant Harry’s. Groot favoriet van Culy’s hoofdredacteur Monique van Loon, trouwens.

In 1912 koopt Willem Beaumont, de overgrootvader van de huidige eigenaren, het hoekcafé Swelsen en maakt hier een hotel-café-restaurant met 12 kamers van. Het hotel krijgt de familienaam Beaumont.

In 2013, na 101 jaar, werd het restaurant compleet gerestyled. De naam: Harry’s, vernoemd naar de derde
generatie eigenaar, Harrie Beaumont. Deze brasserie is zeven dagen in de week geopend voor lunch en diner en op zondag voor brunch.

harry's

Wij dineerden er op een zaterdagavond en genoten van oesters, steak tartare, frietjes en heerlijke nagerechten. Echte brasserie-gerechten, maar dan met een moderne twist. Ook de wijnen die we dronken (een stevige rioja en een frisse sauvignon blanc) waren een absolute aanrader.

De volgende keer willen we absoluut de bœuf bourguignon proberen, en de eggs benedict bij de brunch op zondag.

harry's maastricht

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!