Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Proef de smaken van de wereld: Zuid-Amerika

Je hoeft niet te reizen om nieuwe keukens te ontdekken; wereldsmaken proef je gewoon thuis. We tippen je daarom drie weken lang een andere keuken met bijbehorende recepten, zodat jij het vakantiegevoel in huis haalt. Vandaag deel 1: Zuid-Amerika.

Zelf vinden we – zeker in de zomermaanden – niets leuker dan aan de slag gaan met voor ons exotische gerechten en producten die je normaal niet zo snel in de Nederlandse supermarkt ziet. Bij Lidl is er elke week een ander landenthema, waarbij je in de schappen allerlei specialiteiten vindt die bij dat thema passen. 

Ruim 50 specialiteiten

Het thema dat vanaf donderdag 21 juli centraal staat, is Zuid-Amerika. En dan denken wij natuurlijk meteen aan mals vlees, verse vis, stoofpotjes, spicy sausjes en heerlijke zoete nagerechten om je vingers bij af te likken. We snappen best dat koningin Máxima ‘haar’ keuken weleens mist in Nederland. Zou ze, nu de zon schijnt en de temperatuur stijgt, zelf aan het kokkerellen slaan?

Bij Lidl vind je vanaf de 21e een week lang allerlei Zuid-Amerikaans lekkers. Dan kun je kiezen uit ruim vijftig specialiteiten, waaronder empanada’s, dulce de leche-koeken, alfajores en chimichurri-kaas.

  • Vis met taco’s en pico de gallo-limoensalsa

vis Zuid-Amerika Lidl
Bron: Lidl

Slinger de barbecue maar vast aan, want deze vis smaakt het allerlekkerst als je ‘m roostert. De taco’s en de salsa – afkomstig uit de Mexicaanse keuken – maken je gerecht helemaal af. Is het geen BBQ-weer? Niet getreurd, in de oven roosteren kan ook.

> Naar recept

  • Runder picanha-spiesen met verse chimichurri

Zuid-Amerika spiesen Lidl
Bron: Lidl

Deze spiesen mogen op de barbecue, maar kunnen ook in de grillpan zonder olie of boter. Grill ze 15 minuten en keer ze regelmatig om. Het vlees is perfect bij een kerntemperatuur van 55 graden, dus als je een vleesthermometer hebt, kun je dit goed in de gaten houden. In de Argentijnse en Uruguayaanse keuken is chimichurri dé salsa voor bij gegrild vlees. Wat grofgesneden verse koriander eroverheen en jouw vleesgerecht is op en top Zuid-Amerikaans.

> Naar recept

  • Dulce de leche Havana cheesecake

Zuid-Amerika dulce Lidl

Cheesecake is altijd een goed idee en al helemaal als je er dulce de leche doorheen én overheen doet. Het is een soort karamelpasta gemaakt van gecondenseerde melk en een fenomeen in en buiten Zuid-Amerika. Als je het proeft, weet je waarom!

> Naar recept

Meer Zuid-Amerikaanse recepten vind je hier. Buen apetito!

Lidl viert de zomer met verschillende landenthema’s, waarbij er allerlei exotische producten verkrijgbaar zijn. Er zijn bekende landenthema’s als Italië, Frankrijk en Griekenland, maar ook nieuwe zoals Zuid-Afrika en de Caribbean. De producten zijn altijd verkrijgbaar vanaf donderdag en hiervoor geldt: op is op. Op de website van Lidl vind je bij de landenthema’s passende receptinspiratie.

In samenwerking met Lidl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.