Redactie
Redactie Diner 7 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: melanzane alla Parmigiana met een twist

Dit gerecht kun je het beste omschrijven als melanzane alla Parmigiana met een twist. Het bevat dezelfde ingrediënten, de smaak is net zo goddelijk en het bevat nog een groot pluspunt: er blijft meer saus over waardoor je de hele avond kunt blijven dippen met stukjes brood. Yum! 

Heb je toch nog saus over? Bewaar deze dan voor een volgende keer of bij een bordje pasta.

Zet een grote pan op middelhoog vuur en verwarm hierin een scheutje olijfolie met de roomboter. Snipper de ui en voeg deze toe als de boter gesmolten is. Fruit en hak ondertussen de basilicum en knoflook fijn. Voeg ook toe aan de ui en breng op smaak met peper en zout. Laat vijf minuutjes sudderen, maar voorkom dat de ui kleur krijgt. Zet indien nodig het vuur laag.

Voeg de chilipeper samen met de tomatenpuree toe en roer goed. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ook toe. Breng wederom op smaak met peper en zout en laat een paar minuten bakken. Blus af met de azijn en laat weer even sudderen. Voeg wanneer de azijn voor de helft is ingekookt de passata met de suiker toe. Laat een half uur sudderen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in ronde plakken, maar niet helemaal door zodat je een soort waaier krijgt. Snijd de mozzarella in plakjes en besprenkel met peper en zout. Duw de plakjes tussen de auberginesegmenten samen met een blaadje basilicum.

Leg de aubergines in een ovenschaal en giet er de tomatensaus bij. Bestrooi met Parmezaanse kaas naar smaak en zet een half uur in de oven bedekt met aluminiumfolie.

Haal nu de folie van de schaal en laat nog een kwartier garen. Check met een scherp mesje of de aubergine gaar is en zet eventueel de laatste minuutjes de grill aan zodat de Parmezaan mooi bruin en knapperig wordt. Serveer met brood of een simpele salade. Enjoy!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.