Redactie
Redactie Recepten 14 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Witte asperges met gebakken ham, ei, salie en kaas van ZTRDG

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: witte asperges met gebakken ham, ei, salie en kaas.

Schil de asperges vanaf de kop rondom naar beneden en snij 2 cm van de onderkant af. Zet op met koud water, zout, suiker en de foelie. Breng aan de kook en kook in circa 12 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht staan.

Verhit één cm olie in een kleine koekenpan en frituur hierin kort de blaadjes salie en laat uitlekken op keukenpapier.

Kook de eieren in circa 8 minuten in kokend water en laat schrikken onder koud water. Pel de eieren en snij grof. Snij of scheur de ham in stukjes en bak in een droge koekenpan op laag vuur tot ze droog en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Laat de boter op laag vuur smelten en schaaf de kaas in dunne plakjes. Leg de asperges op een groot bord en schenk de gesmolten boter er over. Strooi de knapperige ham, ei, kaas en salie er over.

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.