Redactie
Redactie Budgetrecepten 14 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: spaghetti met romige pompoensaus

Weet jij al wat je gaat maken en eten tijdens de feestdagen? Geen nood, ook wij zijn er nog niet over uit. Al weten we één ding heel zeker: we maken zoveel mogelijk van tevoren zodat we tijdens de avond zelf lekker kunnen genieten aan tafel. En laat deze spaghetti met romige pompoensaus daarvoor uitermate geschikt zijn! 

Niet alleen is dit bijgerecht weer eens wat anders dan standaard geroosterde aardappeltjes (ook lekker!), het is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee, je kunt het dagen van tevoren maken én je tafelgenoten zullen alleen maar meer van je gaan houden zodra ze het proeven.

*Je kunt de spaghetti ook goed vervangen door twee pakken gnocchi of er lasagne van maken. 

Het recept

Verwarm je oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen en schep de pitten en zaadlijsten er met een lepel uit. Bedek een ovenrek (of bakplaat) met bakpapier en leg hier de twee helften op met de bolle kant naar boven. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en rooster gedurende 30-45 minuten, tot het vruchtvlees goed gaar is en een mes er zonder moeite door glijdt.

Verwarm ondertussen de room met de salie, tijm en knoflook. Haal van deze laatste eerst het velletje eraf en voorkom dat de room aan de kook komt.

Haal de pompoen uit de oven wanneer deze gaar is en laat iets afkoelen. Trek of pel de schil er vanaf en doe het vruchtvlees in een keukenmachine. Zeef de slagroom en giet de helft ervan bij de pompoen, samen met een snuf peper en zout. Draai glad en voeg desgewenst meer room toe, tot je de perfecte consistentie hebt gevonden. Breng eventueel nog meer op smaak met peper en zout.

Houd de crème warm in een pannetje en kook ondertussen de pasta. Doe de pasta bij de pompoensaus, samen met een scheutje olijfolie. Serveer met Parmezaanse kaas, eventueel wat gebakken spekjes en extra zwarte peper.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.