Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 26 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Patisserie Burrow in Brooklyn maakt de mooiste portretkoekjes

Patissier Ayako Kurokawa van patisserie Burrow in Brooklyn (NY) heeft een passie voor snijwerk en beeldhouwen. Vertaal dat door naar koekjes, taarten en cakes en je krijgt de meest waanzinnige creaties.

Het meest opvallend zijn haar portretkoekjes. Zo draait ze haar hand niet om voor koekjes met portretten van Michael Jackson, Kate Moss en David Bowie. Maar ook van je moeder of je geliefde: de portretkoekjes worden namelijk ook op aanvraag gemaakt.

Een hap uit een Michael Jackson-koekje nemen

Een hol in Brooklyn

Burrow – de naam zegt het al (want burrow betekent ‘hol’) – zit verstopt in een piepklein pand in een klein steegje, aan de voet van de Manhattan Bridge. Je kunt er ook langsgaan voor een kopje koffie of thee met een lekker stuk taart, muffins, bananenbrood, pistachetaart of een macaron in de vorm van een cactus.

Hou je meer van hartig? Geen probleem: geniet van een scone met pecannoten en blauwe kaas.

Ayako baseert haar bakkunsten trouwens op klassieke Franse receptuur, maar geeft daar een Japanse en Amerikaanse draai aan. Dat Japanse komt bijvoorbeeld terug in de opmaak van haar gebakjes, die enorm precies en secuur is, met veel aandacht voor detail.

Bezoek Burrow

Ga je hier langs, neem dan een leuk souvenir mee voor thuis: de koekjes in de vorm van typische ‘Brooklyn brownstones’: de hoge herenhuizen die zo kenmerkend zijn voor de wijk.

Je vindt Burrow in een klein steegje aan 68 Jay St. in Brooklyn (New York).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.