Culy
Culy Koken & bakken 23 juni 2013

Video: zo maak je zélf glutenvrij meel

Het bakken van glutenvrije koekjes en taartjes vereist soms wat extra creativiteit en doorzettingsvermogen. Omdat de gluten ervoor zorgen dat je baksels goed binden, zul je een glutenvrij meel voor moeten vinden. Gelukkig heeft de grappige chef slash stand up comedian Alex heeft hier dé oplossing voor gevonden.

In dit filmpje doet ze voor hoe je van een mix van vijf verschillende meelsoorten zélf het ultieme glutenvrij meel maakt.

Maak een flinke hoeveelheid en gebruik het voor al je koekjes, taartjes, pannenkoeken en hartige taarten. En het fijne is: de mix is net zo makkelijk toe te passen als gewone bloem.

Tip voor glutenvrij meel

Volkoren rijstmeel, gierstmeel, tapiocazetmeel, maiszetmeel en xantaangom koop je bij de biowinkel of online (klik door om direct naar het verkooppunt te gaan).

Zoete rijstmeel koop je bij de toko. In plaats van xantaangom kun je ook arrowroot gebruiken, dit is ook te koop bij biologische winkels.

Bekijk het handige filmpje en je ziet waar Alex’ achtergrond als stand up comedian vandaan komt. Op zoek naar meer glutenvrije recept-inspiratie? Hier vind je een overzicht van Culy’s glutenvrije recepten.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Video: zo maak je zélf glutenvrij meel
Sluiten