Redactie
Redactie Video's 5 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Mooie video: dit is de familie die Gkazas Olijfolie maakt

In deze mooie video zie je het verhaal achter Gkazas olijfolie, de heerlijke Griekse olijfolie uit Kreta. En wat blijkt: it’s oil in the family.

Meer culinaire video’s zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Achter de olie zit een familiebedrijf, opgezet door de Griek George Gkazas, Floris Reurts, Tom Reurts en aanhang. Het begon ooit met kleine hoeveelheden voor buren en vrienden, maar als snel bleek er veel vraag te zijn naar het mooie spul.

Een jaar later is er een website, een online magazine en een webshop gelanceerd. En in plaats van een standaardformaat, zijn er verschillende producten: olijfolie in flesjes van 750 ml, 500 ml, 250 ml en 40 ml. En blikjes van 200 ml, 1 liter én 5 liter – voor grootverbruikers.

Het familiebedrijf levert inmiddels aan ongeveer 100 winkels in Nederland en België en ongeveer 50 restaurants.

Maar waar komt Gkazas olijfolie vandaan?

De olijfolie komt grotendeels uit het plaatsje Larani op Kreta. Naast dat George zelf aardig wat land heeft, koopt het bedrijf ook olijfolie van dezelfde kwaliteit van familie en kennissen voor een eerlijke prijs. Dit betekent dat het voor veel van deze families weer lucratief is om hun olijfgaard te bewerken, de olijven te oogsten en olijfolie te produceren.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.