Redactie
Redactie Ijssalon 2 aug 2013
Leestijd: 2 minuten

Yogen Früz

“Nóg een winkel die yoghurtijsjes verkoopt?!” We horen je het al denken, maar waar je bij de meeste tentjes gewoon een bakje met twee of drie verschillende toppings en alleen naturel ijs krijgt, kun je het bij Yogen Früz zo bont maken als je zelf wilt. Sterker nog: je mag je ijsje zelf maken. A dream come true! 

Het idee werkt heel simpel: pak een bakje en kies je favoriete smaak yoghurtijs, die je uiteraard ook kunt mengen, en vul met de DIY-ijstaps. In totaal zijn er 8 ijssmaken (waaronder hazelnoot, truffle explosion, tart (naturel) en bubble gum) en bij elke soort staat heel handig het aantal calorieën vermeld.

Na het kiezen van het ijs ga je verder naar het land der toppings. Zo’n 40 verschillende bakjes stralen je tegemoet, onderverdeeld in verschillende categorieën als gezond (alleen fruit, noten, zaden en cruesli’s) en gekleurde snoepjes (chocolade, gekleurde sprinkles, knettersuiker en ga zo maar door!). Tot slot kun je er nog voor kiezen een saus toe te voegen. Ook die zijn er in veel smaken, zoals karamel en witte chocolade.

Naast de DIY-ijsjes, is er ook de mogelijkheid tot de zogenaamde We mix it of U Sensation. Hierbij wordt het ijs in een soort blender gemengd met fruit of verschillende zoete combinaties zoals Oreo en Strawberry Cheesecake. Leuk is dat alle prijzen hetzelfde zijn, en dat je betaalt per gewicht (€2,- per 100 gram). Zo kun je zoveel ijs én toppings nemen als je zelf wilt.

Zoals je merkt is het concept aardig uitgebreid, en nadat ze in 1985 hun eerste vestiging openden, zijn er inmiddels al tegen de 1400 wereldwijd! Plannen voor nieuwe vestigingen in Nederland zijn er volop, al kunnen we nog niet zeggen welke steden als volgende aan de beurt zijn. Daarnaast zijn ze druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeen, kan je er nu al smoothies kopen en verschijnen er binnenkort verschillende ontbijtjes op het menu.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.