Redactie
Redactie Dineren 3 jul 2015
Leestijd: 3 minuten

Wolf Atelier

In een voormalige spoorbrug vlak naast het Centraal Station van Amsterdam opende de getalenteerde Michael Wolf onlangs zijn Wolf Atelier. Hier gaat hij op zoek naar ‘het perfecte menu’ en de beste culinaire ervaring voor elke gast.

Michael werkt eerder bij onder andere ***Oud Sluis, **Vila Joya en Envy, en besloot dat het tijd werd voor een eigen zaak. De eerste maanden zal hij in gesprek gaan met de gast op zoek naar de ideale avond uit.

Iedereen gaat met een andere insteek uiteten en dus is elke eetervaring anders. Op de kaart zullen daarom niet alleen vaste gangen staan, maar ook gerechten die per dag worden samengesteld en waar Wolf zijn creativiteit op los kan laten.

Ook het gebouw is meer dan bijzonder. Zo staat het los van de grond en zweeft het bijna in de lucht. Doordat aan de buitenkant alleen maar hoge ramen zijn bevestigd heb je een panorama uitzicht over Amsterdam en is het er altijd heerlijk licht. Daarbij zit je tot in de late uurtjes in de volle zon op het terras, inclusief verkoelend briesje.

Culy proeft

Bij aankomst krijgen we gelijk een mooi glas gin-tonic en verschijnt er een warm breekbroodje met olie en zout op tafel. Dat de mensen in de bediening langer meedraaien valt meteen op: ze zijn flexibel, attent en weten precies wat we willen. Wat betreft de gerechten laten we ons verrassen en dit blijkt vrijwel meteen een héle goede keuze…

Zo trappen we af met Hollandse Nieuwe, vergezeld door flinterdunne plakjes koolrabi, een salade van Noordzeekrab en een mousse van bieslook. Dit gerechtje schreeuwt zomer, heeft een mooi zuurtje en is perfect in balans.

De haring wordt gevolgd door gelakt buikspek met langoustine (gebakken én tartaar), crème van wortel en parelcouscous. In twee woorden: puur genot!

We gaan verder met een stukje gebrande zeebaars met een auberginecrème, ansjovismousseline en een schuim van jonge knoflook. Heerlijk fris, licht en wederom goed zomers. Erna volgt een mooi stukje foie gras met structuren van framboos en een bonbon van foie.

Alsof het nog niet genoeg is krijgen we als laatste hartige gerecht twee rolletjes saltimbocca van lamshaas, met daarbij selderijcrème, gegrilde prei en… burrata! Hoewel de burrata qua smaak niet heel veel toevoegde, is ook dit gerecht érg smakelijk en mooi in balans. En samen met het buikspek is dit de unanieme favoriet van de avond.

We sluiten de avond af met gepocheerde perzik (wat stiekem iets wegheeft van perzik uit blik), vanillehangop, yoghurtijs, caramel en amandelcrumble.

Het begint misschien saai te worden, maar ook dit is een echte voltreffer. Het gerechtje is romig, maar fris tegelijkertijd. Heerlijk zomers met verschillende smaken en structuren die elkaar perfect aanvullen.

Is er dan niets wat tegenvalt?

Het is duidelijk dat Michael bij meerdere topkeukens heeft gewerkt. De smaakcombinaties zijn eigenlijk allemaal raak, evenals de structuren en opmaak van de borden. Wat ook opvalt is het kundige gebruik van kooktechnieken. Zo proefden we verschillende mousses, schuimpjes en gels, zonder dat het saai werd.

Of er ook iets tegenviel? Eigenlijk niet, of althans, niet op het gebied van smaak. Wat betreft de inrichting binnen hebben ze goed hun best gedaan. Maar, als ze met het tikje saaie terras net zo goed omgaan als met het eten, dan komt het helemaal goed met het creëren van een perfecte eetbeleving!

Wolf Atelier is maandag tot en met zaterdag geopend voor diner en per 1 september ook voor de lunch. Meer informatie? Neem dan een kijkje op de website

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.