Redactie
Redactie Drinken 3 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Tips van de expert: verrassende drankjes bij oesters

De combinatie oesters en champagne is misschien wel net zo oud als de weg naar Rome, maar wist je dat er nog véél meer lekkere drankjes bij oesters passen?

Marcus van den Noord van Zilt en Zalig is dé oesterexpert en vertelt ons over de lekkerste en vooral ook verrassende combinaties.

Komt Marcus je bekend voor? Dat kan best kloppen. Hij staat namelijk sinds een aantal jaar met zijn kraam vol oesters op verschillende (food)markten en -festivals door heel Nederland. Zo maakten wij kennis met hem op de Pure Markt in het Amstelpark, maar zagen we hem ook shinen tijdens De Rollende Keukens.

Bron: Facebook

Verrassende drankjes bij oesters

Als je zelf weleens een oester bij Marcus hebt gehaald, weet je misschien waar we het over hebben. Geregeld vult hij je inmiddels lege schelp tijdens het slurpen met een geheimzinnig drankje. Nadat je de oester hebt opgegeten drink je de schelp leeg en proef je het drankje, samen met het achtergebleven oestervocht. Een beleving om nooit te vergeten wat ons betreft.

Het soort drankje verschilt per oester en kan eindeloos variëren. Wat denk je bijvoorbeeld van rode wijn, boerencider, ambachtelijk gebrouwen bier, witte port, jenever of wodka met rode peper?

Bron: Facebook

Tips voor thuis

Ben je dol op oesters en wil je ze thuis serveren met een lekker drankje? Maak dan eens zelf een flesje peper-wodka. Dit doe je door een liter wodka met 60 gram rode chilipeper minstens drie dagen en maximaal een maand te laten weken.

Of ga voor een van deze combinaties en vraag eventueel de visboer om het uitzoeken van de juiste soort:

Gillardeau met een droge mousserende wijn zoals cava of prosecco

Prat-ar-Coum met een IPA (Indian Pale Ale) bier

Utah Beach met cider

Platte oesters met oude jenever of tequilla

Tarbouriech met witte wijn

Meer weten over oesters? Lees hier ons uitgebreide artikel. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.