Redactie
Redactie Dineren 30 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Volt eten & drinken

Na drie jaar open te zijn geweest vonden de eigenaren van Volt in de Amsterdamse Pijp dat het tijd was voor een kleine renovatie. Uiteindelijk werd het volledige interieur de deur uit gedaan en straalt een spiksplinternieuw restaurant je tegemoet. De keuken is hetzelfde gebleven, wat ervoor zorgt dat Volt een fijne plek is voor een lazy sunday met je vrienden of een knus avondje eten.

Op de avondkaart staan uiteenlopende gerechten zoals eggs benedict, vitello tonnato, salades, lasagne, bavette, zeebaars van de grill en wekelijks wisselende specials. Allemaal lekker én goed geprijsd. Zo betaal je voor de voorgerechten tussen de 8 en 10 euro, en kosten de hoofdgerechten €14,- of €18,-.

Niet alleen het eten, maar ook de bediening is goed. Allemaal hebben ze voldoende kennis over hetgeen ze serveren en ook wat betreft de wijnen en bieren ben je hier aan het juiste adres. Zo hebben ze een uitgebreide wijnkaart, zes bieren van de tap en nog veel meer op fles.

Culy proeft…

Op een kille woensdagavond schoven we aan bij het gezellige en warme Volt. Een fijn tafeltje aan de muur met zicht op de hele zaak, waarvan we meteen dachten: “dit klopt”. Vooraf bestelden we de vitello tonnato (met onder andere verse tonijn) en de salade Volt met pompoen, geitenkaas en avocado. Met name de vitello was goed op smaak, maar ook de salade was een lekker begin van de avond.

Als hoofdgerecht verscheen een mooi stuk bavette met seizoensgroenten, béarnaise én rode-wijnsaus op tafel. Heerlijk! Prachtig vlees met de perfecte garing, lekkere groenten en fijne sauzen. Het enige punt van kritiek wat we hierbij kunnen geven is dat één van de twee sauzen voldoende was geweest. Ook proefden we het gerecht van de week: rundersukade met hutspot. Een moderne versie van een klassiek gerecht, wat ook weer binnen no time van het bord verdwenen was.

De avond sloten we af met een kaasplankje (niet te moeilijk, maar wel met fijne Italiaanse druiven en kletzenbrood) en crème brûlée. Wat ons betreft was de portie wat aan de grote kant, maar als dat samen met de hoeveelheid saus het enige is waar over te klagen valt…? Dan kunnen we met een gerust hart zeggen dat we hier zeker terug zullen komen.

Volt is maandag tot en met vrijdag open vanaf 16:00 en in het weekend vanaf 12:00. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.