Redactie
Redactie Inspiratie 30 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

The Candy Project van Mugaritz’ sterrenchef: snoepjes van over de hele wereld

Er is al zoveel onderzoek gedaan naar eetculturen, maar over snoepgoed weten we nog heel weinig. Welke snoepjes eten ze eigenlijk aan de andere kant van de wereld? En waarom?

Dat gaat The Candy Project uitzoeken: een onderzoek naar wereldwijde snoepculturen. Dát is nog eens een leuk onderzoek! Welke snoepjes worden er wereldwijd zoals gegeten én hoe kijkt men tegen snoep aan? Wanneer wordt het gegeten en welk snoepje is favoriet? Op deze en vele andere vragen wil The Candy Project antwoord krijgen.

Het project is een samenwerking van chef Andoni Luis Aduriz van sterrenzaak Mugaritz, socioloog Iñaki Martinez de Albeniz, Slow Food International, de University of Gastronomic Sciences en het Spaanse Dimension. Zij willen niet alleen inzicht krijgen in de verschillende soorten, smaken en texturen van snoepgoed, maar ze gaan ook op zoek naar de rol die snoepgoed wereldwijd speelt in het leven van kinderen.

Wil jij The Candy Project helpen? Dat kan! Via deze link kan je ze vertellen met welke snoepjes wij in Nederland opgroeien.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.