Visbar Fisk

Culy 29 jun 2017 Restaurants

Restaurants waar vis de hoofdrol speelt, zijn mateloos populair. Zo ook visbar Fisk, een zaak die onlangs op enkele meters afstand van de Amsterdamse Albert Cuyp opende. 

Het personeel serveert knapperig sesambrood met verse dips nog voor de wijn ingeschonken is. En die wijnen zijn bijzonder: tussen de usual suspects als Franse Chardonnay en Spaanse Tempranillo verschijnen minder bekende wijnen uit Roemenië en Hongarije. Zestien van de flessen worden open geschonken. Ook is er een uitgebreid cocktailmenu én huisgemaakte ijsthee.

Het menu is niet overdreven groot, maar er is genoeg variatie. Van oesters en gerookte makreel tot een flinke shellfish bowl (met onder andere mosselen en scheermesjes). Warm en koud wisselen elkaar af.

De gerechten hebben een Mediterraans slash Midden-Oosters tintje. De zeebrasem wordt bijvoorbeeld geserveerd met spinazie, amandelen en hangop. En de rogvleugel heeft een lichtpittig jasje van tomaten en paprika en komt op tafel met geroosterde kikkererwten. Dat vinden we tof.

Er is trouwens ook één vleesgerecht: hanger steak (longhaas) met boontjes en kalfsjus. Die proberen we niet, want we komen immers voor de vis.

Onze favoriet van de avond? Absoluut de tartaar van corvina, geserveerd met tabouleh, labneh en aubergine. De perfecte mix tussen rauw en knapperig en zacht en fris.

Ook de calamari zijn een topper; deze komen echter niet gefrituurd op tafel. De inktvis is juist heel kort gegrild en daardoor nog sappig en verre van rubberachtig.

Nog wel een tip voor Fisk: leg het menu ook in het Nederlands op tafel. Engelse termen als gurnard (poon) en skate wing (rogvleugel) moeten door de meeste mensen Gegoogled worden. En dat alvast voor je gasten vertalen, is wel zo aardig.

Calamari met bietjes, crème fraîche en pecannootjes (€ 9,-)

De corvina tartaar  (€ 8,50) waar we voor om zouden fietsen

Rode poon in een krokant polenta-jasje, met linzen  (€ 13,-)

Rogvleugel (€ 14,-)

Reageer op artikel:
Visbar Fisk
Sluiten