Redactie
Redactie Dineren 15 mei 2015
Leestijd: 4 minuten

The Roast Room

Al jaren is Visaandeschelde één van de toonaangevende visrestaurants in Amsterdam, maar sinds kort hebben ze er een vleesliefhebbende broer bij: The Roast Room.

Het restaurant ligt pal tegenover Visaandeschelde, aan het Amsterdamse Europaplein, en straalt van buiten internationale allure uit. Ook binnen wordt deze toon doorgezet en lijkt het even alsof je in een New Yorkse brasserie bent.

Het concept

Waar Visaandeschelde duidelijk om vis draait, is het bij The Roast Room precies andersom. Hier krijgt vlees, en dan met name rundvlees uit Noord-Amerika en Europa, een prachtige glansrol en is er zelfs een heuse ‘slagerij’ in het restaurant gebouwd.

De zaak bestaat uit twee gedeeltes. Bij The Roast Bar schuif je aan aan één van de prachtige lange tafels met houten bankjes en geniet je van goed vlees voor toegankelijke prijzen (€23,50 voor een menu). Op de kaart staat onder andere charcuterie, steak tartaar, een killer burger, pastei van kalfsvlees en stukken vlees uit de slagerij.

Tip: ons zusje NSMBL bezocht The Roast Bar. Lees hun verslag hier.

Bij de Rotisserie is het niveau een stukje hoger. Dit merk je niet alleen aan de prachtige ingedekte tafels, ook de kaart wordt gesierd door luxueuze producten als foie gras en truffel. Opvallend is het aparte vleesmenu, waarbij je de keuze hebt uit verschillende rassen en delen van het rund. De prijzen variëren, maar je betaalt al snel €35,- per persoon voor een hoofdgerecht.

De Rotisserie

Culy ontdekt…

Culy kon niet wachten om te proeven en dus schoven we nog in de eerste maand aan voor een diner bij de Rotisserie.

Om in de stemming te komen kregen we een smakelijke amuse van buikspek met knabbelspek en een crème van maïs, gevolgd door een gerecht van eendenlever met granola, zoete-uiencompote, knolselderijpuree en gerijpte balsamico. Een bijeenkomst van gelukzalige ingrediënten, maar wel tamelijk zoet en een vrij royale portie (wat ons betreft iets té royaal).

Eén van de schaarse visgerechten was een stukje huisgerookte zalm met komkommer, avocadomousse, yuzu en een gegrilde witte asperge. Een echte voltreffer qua smaak én bereiding. Maar ook hier was de portie aan de ruime kant.

Amuse met buikspek en maïscrème
Foie gras met granola en zoete-uiencompote
Huisgerookte zalm met komkommer, avocado, yuzu en witte asperge

Als hoofdgerecht verscheen er op ons bord een ruim stuk wagyu beef met eigen jus en een salade van quinoa. De salade was prima, het vlees supermals en absurd goed van smaak.

Ook de ‘slagersplank’, met een stuk bavette, rib-eye en entrecôte, bleek met zorg bereid. Sommige bijgerechten vielen echter wat tegen: waar de bimi goed op smaak was, bleek de coleslaw saai en een overdaad aan mierikswortel te bevatten.

Wagyu beef met een salade van quinoa
Van links naar rechts: entrecote, bavette en rib-eye
Bimi met sojasaus en krokante knoflook

Leuk is dat je bij het vlees verschillende sauzen kunt kiezen, waaronder chimichurri. Ga je voor deze saus, dan wordt hij aan tafel vers voor je gemaakt vanaf een prachtige kar vol verse kruiden en olijfolie.

De afsluiter van de avond was een goede keuze: stukjes gegrilde ananas met zoete rijst, kokos en huisgemaakt ananasijs. Heerlijk zomers en niet te zwaar na al het machtige vlees.

Eigenaar MIchiel Deenik met de chimichurri-kar
Gegrilde ananas met zoete rijst, koks en ananasijs

Wat vonden we ervan?

Hoewel het vlees voortreffelijk smaakte, vonden we het opvallend dat niemand ons vroeg naar de gewenste cuisson. Zeker in een zaak als deze, waar alles draait om vlees, zijn we van mening dat dit echt een must is omdat smaken kunnen verschillen. Wellicht een puntje voor de volgende keer?

Daarbij vonden we de porties vrij ruim, waardoor we minder konden genieten van de andere zalige gerechten. Dit is natuurlijk geen ramp, maar wel zonde.

Overall was het een fijne ervaring in een prachtig restaurant waar duidelijk aandacht is besteed aan het interieur en wordt gekookt met kennis van zaken. Een tikje prijzig, maar dat mag de pret (én smaak!) zeker niet drukken.

Is je portemonnee iets minder goed gevuld? Schuif dan vooral aan bij The Roast Bar, waar je minstens net zo lekker geniet van meer simpele gerechten, maar dan voor een vriendelijkere prijs.

The Roast Room
Europaplein 2, Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.