Redactie
Redactie Restaurants 27 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Le Jardin in Utrecht is een stilte oase met heerlijke gerechten in een drukke stad

Hoe fijn de stad ook kan zijn, soms wil je gewoon even weg uit de drukte en het altijd ‘aan-staan’. Bij Le Jardin in Utrecht ben je op zulke momenten aan het juiste adres en geniet je van groenten zoals ze bedoeld zijn in een oase van rust. 

Le Jardin beschrijft haar missie als ‘groentenomie’, ofwel de kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt. Groenten en kruiden krijgen de belangrijkste rol in de keuken, al serveren ze ook mooi stukken vlees, vis en gevogelte.

Le Jardin in Utrecht

In lijn met die gedachte gebruiken ze zoveel mogelijk producten van dichtbij, en het liefst ambachtelijk, verantwoord en biologisch gemaakt. Ook de Franse keuken speelt een belangrijke rol, omdat de technieken er aan bijdragen dat je je bord keer op keer wil schoon likken.

De smaakcombinaties zorgen stuk voor stuk dat het water je in de mond loopt. Zo staat op het moment dat we dit schrijven een gerecht met roodlof, mandarijn, granaatappel en tonijn op het menu, evenals de aardappel met crème fraîche, truffel en tuinkruiden. Of wat dacht je van de kwartel met pompoen, macadamia en bataat?

Extra fijn is dat alle gerechten vegetarisch kunnen worden geserveerd. Prijzen lopen uiteen van gemiddeld €9,- voor een voorafje tot €17,- voor een hoofdgerecht.

Liefde voor bloemen & planten

Elk bordje ziet er uit als een plaatje, maar ook de frisse inrichting is prachtig. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ze hier dol op groen en dat zie je dan ook aan de prachtige bloemen en planten.

Voor meer liefhebbers van bloemen is er de Bloemisterij Le Jardin, in het restaurant. Hier haal je de mooiste boeketten voor thuis en geven ze graag advies over de verschillende soorten die ze er verkopen.

Adres Le Jardin

Je vindt het restaurant aan de Mariaplaats 42 in Utrecht.

Meer weten over Le Jardin? Kijk dan op de website

Foto’s door Eric Kleinberg Photography

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.