Redactie
Redactie Afhalen 7 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

SOTTO

SOTTO is een drukbezochte pizzeria in Amsterdam met een echte steenoven. Dit pareltje zorgt ervoor dat je je waant in het authentieke Napoli, inclusief de lekkerste knapperige pizza’s. 

SOTTO maakt, net zoals de eeuwenoude traditie in Napels, haar pizza’s met de hand. Vervolgens worden ze gebakken in een steenoven die prominent in het restaurant te zien is, wat resulteert in de knapperigste pizza’s.

Naast dat ze in een steenoven worden gebakken, valt aan meer aspecten te merken dat het hier gaat om de Napolitaanse variant. Zo kun je de pizza’s van SOTTO vouwen zonder dat hij breekt (een Italiaanse traditie waardoor hij makkelijk als snack te eten is). Daarnaast zijn de toppings simpel, maar van goed kwaliteit. De tomaten komen uit Italië en de mozzarella is uitsluitend gemaakt van buffelmelk.

Wil je graag nog een voor- of nagerecht? Dan kun je genieten van heerlijke antipasti, zoals bijvoorbeeld Italiaanse worstjes, hammen en gegrilde groenten, en toe van tiramisu. Al deze lekkernijen kun je overigens ook mee naar huis nemen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.