Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 11 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Enkel chef’s tables bij restaurant Studio in Maastricht

Midden in het fijne Wijck in Maastricht opende Gilbert von Berg onlangs restaurant Studio. De sleutelwoorden: klein, intiem, transparant én met seizoensgebonden producten. Met von Berg’s jarenlange ervaring kan dit niet anders dan een schot in de Limburgse roos zijn.

Restaurant Studio

Elke tafel voelt als een chef’s table, met blik op de open keuken dus. Dat verklaart ook direct de naam van het restaurant, namelijk Studio: alles in één ruimte. Voorheen werkzaam bij Chateau Neercanne, besloot Chef Gilbert von Berg zijn nieuwe uitdaging te vinden in een nieuwe, eigen zaak. En zo geschiedde.

Samen met zijn neef Sander Verhoeven -eigenaar van Bistrot-bar ‘t Wijcker Cabinet- ging von Berg op zoek naar een pand in het bruisende Wijck in Maastricht. De zoektermen? Klein, intiem, gezellig en met veel interactie tussen keuken en gast.

Keuken

Die open keuken dus, is volgens von Berg zelf het beste te bestempelen als hedendaags en geïnspireerd door de seizoenen en internationale smaken. Ook fijn: de visie van zowel de chef als de sous chef Cas Driessen. Easy fine dining op z’n best: met vernieuwing, verdieping en verbetering. Het duo wil de maximale smaak uit de producten halen, zonder een overdaad aan ingrediënten te gebruiken.

Lunch en diner

Verwacht een vastgesteld menu voor zowel lunch als diner. Restaurant Studio zet, zoals we stiekem ook hopen bij een Limburgse zaak, gastvrijheid voorop. Gastvrouw Chloe Kusters en haar team doen dan ook erg hun best om een huiselijke sfeer te creëren en geven daarbij alle nodige informatie over de gerechten en de bijpassende wijnen.

Julius Jaspers was al erg enthousiast, lazen we op zijn website. En als Julius het zegt, dan nemen we dat niet in twijfel. Op naar Maastricht dus!

Het adres van Studio:

Wycker Grachtstraat 24, Maastricht

Restaurant Studio is geopend voor lunch en diner op dinsdag t/m zaterdag. Kijk voor meer informatie op de website. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.