Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dineren 1 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Restaurant 55: smokey flavors in Maastricht

Bij restaurant 55 in Maastricht gaan sfeer en culinair genieten op volgens het 50/50 principe. Beide factoren zijn dus even belangrijk in deze zaak. Dat wordt een heerlijk avondje!

Monumentaal Maastricht

Restaurant 55 opende pas afgelopen maart, dus is nog piepjong. De zaak huist in een tof monumentaal pandje in het centrum van Maastricht.

De keuken heeft een klassieke Franse basis, maar experimenteert met moderne technieken en frisse smaken uit de wereldkeuken. Ook beschikt het restaurant over een Big Green Egg, dus reken op lekkere smoky flavors!

Elke dag een verrassing

Ze stellen dagelijks een menu samen op basis van de mooiste producten die op dat moment voorhanden zijn. Dat zou zomaar een gerechtje van coquille met eendenlever en hazelnoot kunnen zijn, of duif met bulgur en kerrie. Op de menukaart staan steeds slechts drie ingrediënten aangegeven, dus wat je op je bord krijgt, is elke keer verrassend.

Je kiest voor een menu van vier, vijf of zes gangen, eventueel inclusief wijn, water en koffie. Lever je over aan de creativiteit van de chef en geniet!

Restaurant 55 is geopend van woensdag t/m maandag vanaf 18:00 uur. Op donderdag t/m zondag kun je hier ook lunchen. Reserveren kan online. Tip: bel effe, dat vinden ze nog handiger en sneller.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.